Traficul rutier – monitorizat de politisti

Magazin Salajean 11 septembrie 2007 0

Traficul rutier - monitorizat  de politisti

Circulatia pe drumurile salajene va fi indeaproape monitorizata de oamenii legii, prin intermediul unui Sistem de Prevenire a Accidentelor in Trafic (SPAT).

Instalarea sistemului de inregistrare si urmarire a traficului rutier in vederea depistarii depasirii limitei de viteza legala a participantilor la trafic este posibila datorita unui protocol incheiat intre IPJ Salaj si o firma din Cluj Napoca.

Purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, inspectorul Tincuta Dumuta, ne-a declarat ca echipamentele vor fi amplasate pe arterele rutiere din municipiu si comunele Sanmihaiu Almasului si Bocsa, in afara partii carosabile. Sistemul SPAT va masura viteza autovehiculelor, va fotografia autoturismele care depasesc limitele legale de viteza, va intocmi cereri de identificare, procese verbale de contraventie si va crea baze de date pentru urmarirea evenimentelor, a spus inspectorul Dumuta.

Firma clujeana va incepe lucrarile prin amenajarea dispeceratului central – in sediul Politiei municipale – cu toata aparatura, mobilierul si conditiile necesare functionarii in conditii optime, precum si a locurilor din judet unde vor fi amplasate echipamentele de prevenire a accidentelor in trafic.

Dupa ce sistemul va fi pus in functiune, conducerea inspectoratului va analiza eficienta acestuia in planul reducerii numarului de accidente cu consecinte grave, urmand sa decida apoi extinderea lui si pe alte artere rutiere din judet.

Arterele pe care urmeaza a fi amplasate echipamentele au fost alese de conducerea inspectoratului, in urma analizarii accidentelor rutiere grave si mortale produse in acest an in judet. Dupa locul producerii evenimentelor rutiere, comunele Sanmihaiu Almasului si Bocsa se situeaza pe primele locuri, a conchis inspectorul Dumuta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »