Traficanţii de canabis rămân în arest preventiv

Mihaela Oprea 27 septembrie 2012 1
Traficanţii de canabis rămân în arest preventiv

Cei trei tineri sătmăreni prinşi de procurorii sălăjeni la data de 1 septembrie anul curent, în timp ce încercau să vândă droguri unui client în staţia de carburanţi OMV din Zalău, vizavi de sediul Casei de Pensii Sălaj, rămân în spatele gratiilor. Tribunalul Sălaj a decis, marţi, prelungirea duratei arestării preventive dispuse în cursul urmăririi penale, sătmărenii fiind cercetaţi sub acuzaţia de trafic de droguri de risc.
Purtătotul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, Brăduţa Daria Ţăran, ne-a declarat că magistraţii au amis cererea procurorilor pentru prelungirea duratei arestării preventive faţă de cei trei inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile, până la data de 29 octombrie. “Instanţa a respins cererile de luare faţă de inculpaţi a unor măsuri restrictive de drepturi. La pronunţarea soluţiei, s-a declarat recurs de către toţi inculpaţii”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt.
Flagrantul pentru prinderea suspecţilor a fost organizat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj, sub coordonarea procurorului Dan Bubuiug, împreună cu lucrătorii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj.
Reamintim că doi dintre inculpaţi au fost prinşi, la începutul acestei luni, în timp ce încercau să vândă droguri unui investigator sub acoperire. “Trei persoane din judeţul Satu Mare au fost identificate duminică, 1 septembrie, în staţia de carburanţi OMV, vizavi de sediul Casei de Pensii Sălaj, în timp ce încercau să vândă rezină de canabis, respectiv haşiş, unui investigator sub acoperire. Ca urmare a investigaţiilor efectuate, asupra acestora au fost găsite o bucată de haşiş de 17 grame şi câteva doze mai mici, în greutate totală de circa 4 grame, precum şi un cântar electronic de precizie, cu care cântăreau marfa pentru vânzare”, a declarat Dan Bubuiug.
Dan Bubuiug a explicat că respectiva cantitate de droguri ajungea pentru fabricarea a 21 de ţigări. “Tinerii vindeau drogurile cu 50 lei/gram, iar pentru întreaga cantitate pe care o aveau la ei la flagrant urmau să primească 1.000 de lei”, a declarat Dan Bubuiug.
Drogurile au fost descoperite asupra inculpaţilor, precum şi în maşina acestora, un autoturism marca Audi A4 cu numere provizorii. Cântarul electronic, dar şi câteva foiţe pentru ţigări au fost descoperite asupra minorei de 16 ani, din Satu Mare. Maşina a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor în acest caz.
Doi dintre sătmăreni au fost prezentaţi, în aceeaşi zi de 1 septembrie, instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc. Este vorba de Attila Zsolt B., în vârstă de 28 de ani, şi Eugen Marian D., de 23 de ani, prezentaţi duminică în faţa judecătorilor Tribunalului Sălaj. Prietena lui Eugen Marian este cercetată în stare de libertate în acest caz.
Potrivit soluţiei postate pe site-ul instanţei de judecată, magistraţii sălăjeni au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor B.A.Z şi D.E.M, pentru o perioadă de 29 de zile, începând cu data de 2 septembrie şi până la data de 30 a lunii, inclusiv.
Câteva zile mai apoi, procurorii au adus în faţa instanţei un al treilea tânăr, Daniel Mihai P., din Satu Mare, implicat în cazul de trafic de droguri de mare risc. Şi în cazul acestuia, instanţa a dispus arestarea preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.
Decizia a fost cu drept de recurs, sătmăreanul Daniel Mihai atacând soluţia judecătorilor sălăjeni la Curtea de Apel Cluj. Instanţa clujeană a respins, însă, ca nefondat recursul declarat de inculpat.
Potrivit procurorului Bubuiug, întregul caz a ajuns în atenţia autorităţilor sălăjene în luna iunie a acestui an, atunci fiind estimat şi debutul „afacerii” tinerilor sătmăreni în Zalău. investigaţiile continuă în acest caz pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a inculpaţilor, precum şi pentru identificarea persoanelor care au consumat droguri vândute de sătmăreni.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 27 septembrie 2012 at 08:08 - Reply

    cel mai prost instructor SACOTA SJ 11 ACV,ii varza!!

Lasa un Raspuns »