Traficanti de droguri salajeni, prinsi in actiune in Baia Mare

Magazin Salajean 21 februarie 2012 0

Traficanti de droguri salajeni, prinsi in actiune in Baia MareCinci tineri cu varste cuprinse intre 20 si 24 de ani, din judetele Salaj si Maramures, implicati in traficul si consumul de droguri de risc, au fost prinsi in flagrant si retinuti, vineri, de catre lucratorii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Salaj, in timp ce actionau pe o strada din Baia Mare. Doar unul dintre salajeni a fost arestat preventiv pentru o perioada de 29 de zile, ceilalti membri ai retelei fiind anchetati in stare de libertate.

Flagrant organizat pe strada Enescu

Seful SCCO Salaj, Ioan Filip, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca grupul era atent monitorizat inca de la inceputul anului 2011. In urma activitatilor informativ-operative desfasurate de catre lucratorii SCCO Salaj s-a stabilit faptul ca, la inceputul anului 2011, pe raza judetului Salaj s-a constituit o retea implicata in traficul si consumul drogurilor de risc. Astfel, R.T.M., impreuna cu alte persoane, au comercializat droguri de risc respectiv cannabis, pentru sume cuprinse intre 50-80 de lei gramul, a declarat Ioan Filip.

In cursul zilei de vineri, lucratorii SCCO Salaj, cu sprijinul lucratorilor din Maramures, ai Serviciului de Operatiuni Speciale Cluj, Inspectoratului de Politie Judetean Salaj si ai Serviciilor Judetene de Informatii si Protectie Interna Salaj si Maramures, sub coordonarea procurorului sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Salaj, Dan Budusan, au desfasurat activitati operative concretizate cu prinderea in flagrant, pe strada George Enescu din cartierul baimarean Sasar, a numitilor R.T.M, B.I.V, S.P.B.I, si H.G.S., in timp ce acestia au comercializat unei persoane un numar de zece bucati cannabis, ambalat in folie de aluminiu sub forma de baghete.

Totodata, politistii de la criminalistica, ajutati de un caine antrenat pentru depistarea drogurilor, au cercetat cele doua masini ale suspectilor baimareni, fiind gasite asupra acestora inca sase baghete cu canabis. Cei patru indivizi aveau asupra lor si suma de 1.660 de lei.

Procurorul sef al DIICOT – Biroul Teritorial Salaj nu s-a prezentat la intalnirea cu reprezentantii mass-media.

Canabis de calitate, vandut studentilor

Potrivit sursei citate anterior, in perioada mai 2011 – februarie 2012, R.T.M. a valorificat impreuna cu S.R. si B.I.V., toti din Somes Odorhei, droguri de risc, respectiv cannabis unor tineri de pe raza localitatii si in orasul Jibou, pentru sume cuprinse intre 50 si 70 de lei. Aceste droguri erau achizitionate, in prealabil, de catre acesti tineri de pe raza municipiului Baia Mare, judetul Maramures, drogurile fiind consumate in diferite cluburi si localuri de noapte din cele doua localitati salajene. De asemenea, in urma activitatilor informativ-operative desfasurate, s-a stabilit ca S.B.P.I. in varsta de 23 de ani, impreuna cu H.G.S., in varsta de 24 de ani, au valorificat droguri de risc, respectiv cannabis si rezina de cannabis unor tineri de pe raza municipiului Baia Mare, tot pentru sume cuprinse intre 50 si 70 lei. Totodata, din materialul probatoriu administrat rezulta faptul ca toti cei cinci tineri achizitionau droguri de risc si pentru consumul propriu, a precizat seful SCCO Salaj.

Intreaga cantitate de substante descoperita asupra suspectilor a fost ridicata in vederea expertizarii de catre specialistii Laboratorului de Analiza si Profil al Drogurilor, Precursori din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca. In urma analizarii, s-a constatat ca greutatea totala a substantelor este de 12,7 grame, continand substanta canabis respectiv droguri de risc, care fac parte din tabelul III din Legea 143/2000.

Lasat in libertate de instanta

In urma activitatilor de cercetare si a probelor administrate, procurorul sef Dan Budusan a emis doua ordonante de retinere pentru 24 ore pe numele lui R.T. M si S.P.B.I, din Somes Odorhei, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri si consum de droguri de risc. Cei doi au fost prezentati, in cursul zilei de sambata, Tribunalului Salaj cu propunere de arestare preventiva pentru o durata de 29 de zile.

Fata de S.P.B.I., instanta a dispus arestarea preventiva pentru o durata de 29 de zile pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc si consum de droguri de risc. Fata de R.T.M. s-a dispus obligarea acestuia de a nu parasi tara pe o durata de 29 de zile fara incuviintarea instantei de judecata, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de droguri de risc. In acest caz, procurorii au inaintat recurs la instanta superioara in vederea arestarii preventive, urmand a fi judecat in zilele ce urmeaza, a afirmat Ioan Filip.

Totodata, organul de urmarire penala a dispus fata de B.I.V, H.G.S si S.R. masura interzicerii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile, acestia fiind cercetati pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc.

Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale desfasurate de membrii gruparii si de alte persoane implicate in vederea solutionarii cauzei, cat si pentru identificarea consumatorilor de pe raza localitatilor Somes Odorhei si Jibou, dar si de pe raza municipiului Baia Mare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »