Traficanţi de droguri, prinşi în OMV Zalău

Mihaela Oprea 4 septembrie 2012 2
Traficanţi de droguri, prinşi în OMV Zalău

Traficanţii de droguri continuă să-şi caute victimele între sălăjeni. Trei tineri sătmăreni au fost prinşi, duminică după-amiază, în staţia de carburanţi OMV din Zalău, lângă sediul Casei de Pensii Sălaj, într-un flagrant organizat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj, sub coordonarea procurorului Dan Bubuiug, împreună cu lucrătorii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj, în timp ce încercau să vândă droguri unui client. Doi dintre dealeri au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de trafic de droguri de risc.

Trei sătmăreni, cu vârste cuprinse între 16 şi 28 de ani, au fost prinşi duminică de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj, sub coordonarea procurorului Dan Bubuiug, în timp ce vindeau droguri în staţia de carburanţi OMV din Zalău, lângă sediul Casei Judeţene de Pensii Sălaj. La acţiune au participat şi lucrătorii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj.

“Clientul” – un investigator sub acoperire

Activitatea infracţională a sătmărenilor a fost atent urmărită înde-aproape de către procurori, încă din luna iunie a acestui an. Procurorul Dan Bubuiug ne-a declarat că suspecţii au fost prinşi duminică în timp ce încercau să vândă droguri unui investigator sub acoperire. “Trei persoane din judeţul Satu Mare au fost identificate duminică, în staţia de carburanţi OMV, lângă sediul Casei de Pensii Sălaj, în timp ce încercau să vândă rezină de cannabis, respectiv haşiş, unui investigator sub acoperire. Ca urmare a investigaţiilor efectuate, asupra acestora au fost găsite o bucată de haşiş de 17 grame şi câteva doze mai mici, în greutate totală de circa 4 grame, precum şi un cântar electronic de precizie, cu care cântăreau marfa pentru vânzare”, a declarat Dan Bubuiug.
Potrivit sursei citate, drogurile au fost descoperite asupra inculpaţilor, precum şi în maşina acestora, un autoturism marca Audi A4 cu numere provizorii. Cântarul electronic, dar şi câteva foiţe pentru ţigări au fost descoperite asupra minorei de 16 ani, din Satu Mare, prietena unuia dintre dealeri. Maşina a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor în acest caz.
La faţa locului, procurorii au identificat o a patra persoană, un bărbat care se aflat în maşina sătmărenilor. “În urma cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul a fost adus de la Satu Mare la Zalău, fără a avea cunoştinţă despre activitatea desfăşurată de către cei trei inculpaţi în acest dosar”, a precizat Dan Bubuiug.

Arestaţi preventiv pentru 29 de zile

Doi dintre sătmăreni au fost prezentaţi, în aceeaşi zi de duminică, instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc. Este vorba de Attila Zsolt B., în vârstă de 28 de ani, şi Eugen Marian D., de 23 de ani, prezentaţi duminică în faţa judecătorilor Tribunalului Sălaj. Prietena lui Eugen Marian este cercetată în stare de libertate în acest caz.
Potrivit soluţiei postate pe site-ul instanţei de judecată, magistraţii sălăjeni au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor B.A.Z şi D.E.M, pentru o perioadă de 29 de zile, începând cu data de 2 septembrie şi până la data de 30 a lunii, inclusiv. Sentinţa a fost cu drept de recurs în termen de 24 ore de la pronunţare.
Procurorii continuă investigaţiile în acest caz, pentru a stabili întreaga activitate infracţională a inculpaţilor, precum şi pentru identificarea persoanelor care au consumat droguri vândute de sătmăreni.

Nouă traficanţi de cannabis, trimişi în judecată

Oamenii legii anchetează un alt dosar care implică mai multe persoane acuzate de trafic şi consum de droguri de risc. Este vorba de cinci tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, din judeţele Sălaj şi Maramureş, care au fost prinşi în flagrant şi reţinuţi, în luna februarie a acestui an, de către lucrătorii SCCO Sălaj, în timp ce acţionau pe o stradă din Baia Mare. Doar unul dintre sălăjeni a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, ceilalţi membri ai reţelei fiind anchetaţi în stare de libertate.
În urma activităţilor informativ-operative desfăşurate de către lucrătorii SCCO Sălaj s-a stabilit faptul că, în perioada mai 2011 – februarie 2012, R.T.M. a valorificat împreună cu S.R. şi B.I.V., toţi din Someş Odorhei, droguri de risc, respectiv cannabis unor tineri de pe raza localităţii şi în oraşul Jibou, pentru sume cuprinse între 50 şi 70 de lei. “Aceste droguri erau achiziţionate, în prealabil, de către aceşti tineri de pe raza municipiului Baia Mare, judeţul Maramureş, drogurile fiind consumate în diferite cluburi şi localuri de noapte din cele două localităţi sălăjene. De asemenea, în urma activităţilor informativ-operative desfăşurate, s-a stabilit că S.B.P.I., în vârstă de 23 de ani, împreuna cu H.G.S., în vârstă de 24 de ani, au valorificat droguri de risc, respectiv cannabis şi rezină de cannabis unor tineri de pe raza municipiului Baia Mare, tot pentru sume cuprinse între 50 şi 70 lei. Totodată, din materialul probatoriu administrat rezultă faptul că toţi cei cinci tineri achiziţionau droguri de risc şi pentru consumul propriu”, a precizat şeful SCCO Sălaj, Ioan Filip.
În urma activităţilor de cercetare şi a probelor administrate, procurorul şef al DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj, Dan Buduşan, a emis două ordonanţe de reţinere pentru 24 ore pe numele lui R.T. M şi S.P.B.I, din Someş Odorhei, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri şi consum de droguri de risc. Cei doi au fost prezentaţi, Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o durată de 29 de zile, doar pentru unul dintre aceştia fiind emis un mandat de arestare preventivă.
În luna aprilie a acestui an, pe rolul instanţei de judecată a fost înregistrat un dosar privind traficul de droguri care implică nouă capete de acuzare, printre care şi cei cinci tineri menţionaţi anterior. Un nou termen de judecată în acest caz este data de 19 septembrie.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Demjen Mariama 5 septembrie 2012 at 12:28 - Reply

    ffica mea a plecat de acasa in luna aprilie are 17 ani ,si desi am anuntat politia mi-au spus ca nu pot face nimic ,sta la sora mea cateodata la Zalau ,str pictor ioan sima ,bloc p 33 ap 16 ,in locuinta parintilor nostri ,propriu zis si eu sant ferm convinsa ca foloseste droguri ,o cheama Demjen Stefania Antonia si are parul vopsit blond ,noi parintii am innebunit deoarece ne ameninta ca daca o aducem acasa cu forta se omoara ,a ramas repetenta la liceul industrial sarmasag ,e clasa a noua ,si nu mai stim ce sa facem ,sora mea a primit-o la ea ,astfel dandu-i drum si mai liber spre vagabondaj ,are un prieten in cehu silvaniei il cheama gora sebastian are 18 ani ,si noua toata lumea ne spune ca foloseste droguri ,acum fumeaza f mult si ea nu a fumat niciodata ,VA ROG AJUTATI-NE CUMVA ,

  2. Tatanovac 22 septembrie 2012 at 11:32 - Reply

    Poate ca ar fi trebuit sa aveți mai multă încredere in ea. Oricum acum credeți ca e prea târziu, defapt e un derapaj al tineretul. Nu va mai panicati si fi.ti prietena ei, nu polițistă ei, nu sunteți prima, nici ultima.

Lasa un Raspuns »