Toxiinfectiile alimentare au explodat de Rusalii

Magazin Salajean 26 mai 2010 0

Toxiinfectiile alimentare au explodat de Rusalii Numarul cazurilor de gastrita, enterocolita si gastroduodenita au explodat, la finele saptamanii trecute, la Urgenta Spitalului Judetean, salajenii dovedindu-se de Rusalii nechibzuiti in ceea ce priveste consumul alimentar.

Pentru ca au mancat prea mult si nu au stiut sa se opreasca la timp, 51 de persoane s-au trezit cu toxiinfectii alimementare in zilele libere care tocmai s-au incheiat, numarul cazurilor fiind in medie cu circa 20 mai multe fata de statistica obisnuita pentru un final de saptamana. Faptul ca week-endul a fost prelungit cu o zi, vremea frumoasa si picnickurile nu au fost de bun augur pentru acesti salajeni, ca de altfel nici pentru alte 95 de persoane care au ajuns la Urgenta cu fracturi, entorse si contuzii.

Pe langa aceste cazuri, alte 19 persoane au ajuns la UPU cu hipertensiune arteriala, in timp ce 65 de salajeni au primit tratament impotriva virozelor, a pneumoniilor si a bronsitelor. Medicii au mai tratat 14 cazuri de colica biliara si abdominala, in timp ce 15 gravide au avut nevoie de ajutor specalizat pentru a aduce pe lume bebelusi. Week-endul a fost marcat si de prezenta a opt salajeni care au tinut sa bea peste masura, ajungand, in final, in stare de ebrietate la spital. Din totalul de 477 de cazuri, medicii au dispus internarea pentru 102 pacienti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »