Tiruri blocate pe Meses

Magazin Salajean 17 decembrie 2009 0

Tiruri blocate pe MesesInca o data, zapada i-a luat pe nepregatite pe drumari, desi ninsoarea nu a fost la fel de abundenta ca si cea din octombrie. Probleme nu s-au intalnit neaparat pe carosabil, ci pe trotuare, acestea fiind lasate, ieri, in toate cele patru orase, in plata Domnului, doar, doar zapada se va topi si nu va mai fi nevoie de lopeti.

In ceea ce priveste arterele principale ale judetului, acestea au fost mentinute in stare buna de utilajele Sectiei Drumuri Nationale Zalau, desi deja este obligatoriu ca masinile sa aiba anvelope de iarna pentru a face fata culmii Mesesului sau Mestea-canului, catre Maramures.

Seful sectiei Drumuri Nationale Zalau, Mircea Crisan, a declarat ca doua tiruri care nu aveau nici anvelope de iarna, nici lanturi au fost nevoite sa opreasca in noaptea de marti spre miercuri, pe Meses, la marginea carosabilului, pana utilajele de deszapezire au curatat intreg stratul de zapada.

Potrivit sursei citate, toate utilajele sectiei sunt pregatite sa actioneze pe trasee pentru a imprastia sare si material anti-derapant, in cazul in care ninsoarea se va inteti.

In Salaj, cele mai problematice zone in timpul iernii sunt Muntii Meses – aproximativ 17 kilometri din drumul E81, care face legatura intre Salaj si Cluj, culmea Mesteacanului – la limita judetului cu Maramures si pe Valea Somesului – inspre Dej.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »