Tineri arestaţi preventiv pentru furt calificat

Mihaela Oprea 7 ianuarie 2013 0
Tineri arestaţi preventiv pentru furt calificat

Patru tineri, cu vârste între 17 şi 23 de ani, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce au fost identificaţi zilele trecute de către poliţiştii sălăjeni ca fiind autorii unor furturi comise anul trecut pe raza judeţului. Trei dintre aceşti se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Maria Cristea, a declarat că suspecţii au fost identificaţi vineri de către lucrătorii Postului de Poliţie Vârşolţ. “Poliţiştii au identificat autorii furtului comis în luna iulie 2012, de la un magazin din localitate, ca fiind: Vasile S., de 19 ani, din Crişeni, Zabor V., de 21 de ani, din Gârcei, Iosif S., de 23 de ani, din Crişeni, şi Romeo L., de 17 ani, din Vîrşolţ. Autorii au sustras 150 de kilograme de aluminiu, 50 de kilograme de inox şi două aparate de sudură, cauzând un prejudiciu de 6.000 de lei, momentan nerecuperat”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat faptul că suspecţii, în noaptea de 12 spre 13 noiembrie, au sustras dintr-un atelier ce aparţinea lui Gyula B., din Vîrşolţ, mai multe bunuri, respectiv flex, maşină de găurit, prejudiciul fiind de 1.000 de lei, din care a fost recuperat 60 la sută.
Primii trei autori se află în arestul IPJ Sălaj, iar minorul este cercetat în stare de libertate. Pe numele tinerilor majori a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă să petreacă ani grei în spatele gratiilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »