“Tată de ocazie” – trimis în judecată pentru tentativă de viol

Mihaela Oprea 5 februarie 2013 1
“Tată de ocazie” – trimis în judecată pentru tentativă de viol

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, din localitatea Stârciu, acuzat că ar fi încercat să violeze fiica de numai 12 ani a concubinei sale, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de viol şi vătămare corporală. În cursul zilei de luni, judecătorii sălăjeni au verificat legalitatea menţinerii măsurii de arest preventiv.
Dosarul fost înregistrat, vineri, la cea mai înaltă instanţă de judecată din judeţ. Purtătorul de cuvânt al Tribunalul Sălaj, Brăduţa Ţăranu, a declarat că în cursul zilei de luni, a avut loc o primă înfăţişare în acest dosar pentru verificarea legalităţii şi temeinicia măsurii arestării preventive în cazul inculpatului. “În acest caz, instanţa a decis ca inculpatul să rămână în arest preventiv, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de tentativă la viol şi infracţiunii de vătămare corporală. Următorul termen de judecată a fost stabilit în prima săptămână din martie”, a declarat Brăduţa Ţăranu.
Potrivit sursei citate, în data de 8 ianuarie, anul curent, bărbatul Dorel C. a încercat să întreţină raporturi sexuale cu minora, prin constrângerea acesteia, în timp ce mama fetei se afla în vizită la vecini. „Actul sexual nu a avut loc din motive fiziologice. Anterior tentativei de viol, fetiţa a fost lovită de către bărbat, care i-a rupt hainele şi i-a fracturat mâna stângă, pe motiv că aceasta a refuzat să îşi schimbe îmbrăcămintea murdară”, a declarat Brăduţa Ţăranu.
Fata a reuşit să scape de agresor şi a fugit de acasă în centrul de comună, unde a mers direct la Postul de Poliţie Horoatu Crasnei. În faţa poliţiştilor, fata a declarat că a fost agresată fizic de concubinul mamei sale şi a cerut ajutor. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi, în urma cercetărilor, au constatat că declaraţiile fetei se confirmă.
Suspectul a fost identificat şi prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de viol. Judecătorul de caz a aprobat cererea procurorilor şi au emis mandatul de arestare preventivă pentru 29 de zile. Sălăjeanul a făcut recurs împotriva deciziei de arestare preventivă. Dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Cluj, unde magistraţii au respins solicitarea presupusului agresor, declarând ca nefondat recursul declarat de inculpat.
Minora a fost preluată de urgenţă de către asistenţii sociali şi dusă în Centrul Social din Zalău, urmând să se stabilească dacă mama este capabilă să aibă grijă pe viitor de ea.
Din declaraţiile inculpatului şi a victimei a rezultat că această tentativă de viol a fost singura pe care bărbatul a săvârşit-o asupra minorei de 12 ani. Fata s-a aflat în grija inculpatului în ultimii 5 ani, mai exact din 2007, când bărbatul s-a mutat împreună cu mama fetei.
Primarul comunei Hoaroatu Crasnei, Florian Sur, a declarat că familia în care s-a produs tentativa de viol este una cu probleme sociale şi că atât bărbatul, cât şi mama fetei consumă frecvent băuturi alcoolice. “Familia trăieşte dintr-un ajutor social, pe care mama îl primeşte de la Primărie. Concubinul ei nu are loc de muncă, deşi în anii trecuţi a fost cioban în sat. Întrucât între cei doi concubini existau certuri dese, mama cu fiica plecau de acasă într-un sat vecin, la rude, dar reveneau după o bucată de vreme. Acum, mama cu fiica şi concubinul locuiau sub acelaşi acoperiş”, a declarat primarul.
Potrivit acestuia, întrucât ambii adulţi consumă băuturi alcoolice, cazul acestei familii a ajuns în atenţia asistenţilor sociali din cadrul Primăriei. “Aceştia au avertizat-o pe femeie că îşi poate pierde copilul, dacă situaţia se continuă. De fiecare dată, femeia promitea că îşi va creşte copilul în condiţii mai bune”, a declarat primarul Florian Sur.
În prezent, bărbatul în vârstă de 39 de ani se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Sophie88 5 februarie 2013 at 11:06 - Reply

    Nimic nu mai e sfant pe lumea asta?? Omul este cel mai groaznic animal! x((

Lasa un Raspuns »