Tânărul şofer care a ucis o femeie lângă Uz Casnic din Zalău, pus la răcoare

Mihaela Oprea 28 septembrie 2012 2
Tânărul şofer care a ucis o femeie lângă Uz Casnic din Zalău, pus la răcoare

Zălăuanul Alin Moşincat, tânărul trimis în judecată pentru ucidere din culpă după ce, în luna septembrie a anului trecut, a accidentat mortal o femeie în apropierea unei treceri de pietoni din zona Uz Casnic, din municipiu, şi lăsat în libertate de judecătorii sălăjeni, a ajuns, în cele din urmă, în spatele gratiilor. Procurorii de caz au primit câştig de cauză la Curtea de Apel Cluj, în recursul înaintat în acest dosar împotriva sentinţei date de Judecătoria Zalău, prin care inculpatul a fost condamnat pe inculpat la închisoare cu suspendare.
Potrivit soluţiei date săptămâna trecută de Curtea de Apel Cluj, instanţa a admis recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău împotriva sentinţei penale din 26 martie, anul curent, a Judecătoriei Zalău care o casează în parte, cu privire la modalitatea de executare a pedespei închisorii şi conţinutul pedepsei accesorii aplicate inculpatului Alin Moşincat. Rejudecând cauza, pedeapsa aplicată urmează a fi executată în detenţie.
Alin Moşincat a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Dacă la instanţa sălăjeană, soluţia a fost cu drept de recurs, magistraţii Curţii de Apel Cluj nu au mai dat nicio cale de atac zălăuanului. În acest caz, sentinţa este definitivă.
Reamintim că accidentul mortal de circulaţie s-a petrecut în noaptea de 4 spre 5 septembrie a anului trecut, când Alin Moşincat, aflat la volanul unui autoturism, a spulberat o femeie de 24 de ani, din Zalău, surprinsă în timp ce traversa bulevardul în apropierea unei treceri de pietoni din zona Uz Casnic. Impactul a fost atât de violent încât trupul neînsufleţit a fost sfârtecat în bucăţi, criminaliştii fiind nevoiţi să caute, timp de câteva ore, piciorul retezat al femeii. Conducătorul autoturismului implicat în accident a fost testat de poliţişti cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.
În cursul zilei de 6 septembrie, şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, trei zile mai târziu, fiind prezentat intanţei cu propunerea de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Judecătoria Zalău a admis cererea, emiţând un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Inculpatul a făcut recurs la Tribunalul Sălaj, în data de 9 noiembrie, judecătorii admiţând cererea pentru liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpat.
În data de 26 martie a acestui an, Judecătoria Zalău a condamnat inculpatul la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, în cazul acestuia dispunându-se suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de 6 ani. Sentinţa dată de judecători a fost cu drept de recurs, astfel încât procurorii au înaintat recurs la instanţa clujeană.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. niku 28 septembrie 2012 at 18:17 - Reply

    Procurorii si-au facut damblaua.DAR PUN O INTREBARE PENTRU NESIMTITII DE PROCURORI CARE AU CERCETAT CAZUL,DE CE NU FAC LA FEL CU TOTI CEI CARE UCID DIN CULPA IN ACCIDENTE? AIA CU PILE SUNT LIBERI SI PE COPII II DAM EXEMPLU PENTRU ALTII FARA PILE.OARE PE DOMNISOARA CU ACCIDENTUL MORTAL DE LA CRISTOLT VA FI CONDAMNATA CU EXECUTARE?MA INGROZESTE ACEST GAND,DOMNILOR PROCURORI, CUM MAI STATI CU DUBLA CRIMA DIN BLOCUL PERLA? UNDE ESTE AUTORUL ,SAU AICI ESTE MAI COMPLICAT.SA FITI SANATOSI DAR SUNTETI EXCESIVI

  2. doru 30 septembrie 2012 at 13:43 - Reply

    Tinand cont de imprejurarile in care s-a produs acest accident eu cred ca pedeapsa e meritata. A conduce o masina e o mare resonsabilitate nu o placere nebuna a exaltatilor care te omoara oriunde si oricand.

Lasa un Raspuns »