Tanarul din Dersida a decedat la cateva zile de la accident

Magazin Salajean 17 ianuarie 2012 0

Tanarul din Dersida a decedat la cateva zile de la accidentTanarul in varsta de 26 de ani, din localitatea Dersida, ranit grav intr-un accident de circulatie petrecut saptamana trecuta, miercuri, intre localitatile Badon si Borla, a decedat la cateva zile de la nefericitul eveniment. Pentru ca nu purta centura de siguranta, acesta, aflat pe locul de langa sofer, a fost proiectat prin geamul masinii rasturnate inafara carosabilului si a intrat in coma.

Imediat de la producerea accidentului, pacientul Adrian G., in varsta de 26 de ani, a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, in coma de gradul III, prezentand un traumatism cranio-cerebral sever si fracturi cranio-faciale multiple. Tanarul a fost stabilizat, dupa care a fost transferat la sectia de Terapie Intensiva din cadrul Clinicii de Chirurgie I Cluj-Napoca. Dupa cateva zile pe patul de spital, acesta a decedat.

Soferul autoturismului risca acum ani grei de inchisoare, schimbandu-se incadrarea legala a faptei. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, pe numele conducatorului auto a fost intocmit un dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. Legea prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani pentru comiterea faptei mentionate.

Reamintim ca accidentul de circulatie s-a produs miercuri, in jurul orei 14.30, pe DN 1F, intre localitatile Badon si Borla. Soferul unui autoturism marca Ford Mondeo, cu volan pe dreapta, a pierdut controlul masinii si s-a rasturnat in santul de pe marginea drumului. In impactul violent, tanarul aflat pe scaunul de langa sofer, nepurtand centura, a fost proiectat inafara prin geamul autoturismului. Potrivit sursei mentionate anterior, tanarul nu a adaptat viteza de deplasare la conditiile de drum, in curba deosebit de periculoasa la dreapta, semnalizata corespunzator, a pierdut controlul directiei, a parasit partea carosabila si s-a rasturnat in santul din stanga, in directia de mers. In urma impactului, pasagerul de pe locul din stanga fata al autoturismului, un tanar de 26 de ani, care nu purta centura de siguranta, a fost proiectat afara din autoturism, prin geamul lateral.

Politistii continua cercetarile pentru a stabili cu exactitate cauzele si imprejurarile in care a avut loc accidentul de circulatie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »