Tanar licean cu 12 furturi la activ

Magazin Salajean 13 iunie 2007 0

Un alt subiect dezbatut in cadrul conferintei de presa a fost cel legat de cazul celor doi autori necunoscuti care, in noaptea de 1/2 iunie au patruns in biroul unei societati private de leasing din Zalau. Autorii, in acea vreme necunoscuti, au sustras o imprimanta, un aparat foto, componente de calculator dintr-o unitate centrala, precum si mai multe chei de contact auto ale autoturismelor expuse spre vanzare in parcarea din fata birourilor.

Pentru a completa setul de masini, acestia au furat un autoturism Opel Astra din parcarea firmei, care, ulterior, a fost gasit de oamenii legii abandonat intre localitatile Moigrad si Ortelec, neavariat. Din declaratiile cadrelor de politie reiese ca hotii au abandonat autoturismul din cauza lipsei de carburant.

O saptamana mai tarziu, a fost sustras din aceeasi parcare un autoturism Volkswagen Golf 4, dar si acesta a fost gasit neavariat cu portierele inchise pe o strada din municipiul Zalau.

In urma unor activitati operative desfasurate de catre lucratorii Compartimentului Furturi Auto, in noaptea de 8/9 iunie, au fost prinsi in flagrant Bogdan Andrei S., de 19 ani si Cosmin A., de 18 ani, ambii din Zalau.

Trecandu-se la urmarirea celor doi in trafic, acestia au refuzat sa opreasca autovehiculul, incercand sa scape. La un moment dat, au abandonat masina si au incercat sa fuga prin Parcul Tineretului. Cu sprijinul politistilor de siguranta publica, cei doi liceeni au fost prinsi, a spus comisarul Dosa.

In urma cerectarilor efectuate, politistii au constatat ca cei doi sunt autorii furturilor de autoturisme comise in perioada 1-8 iunie 2007, de la firma de leasing din Zalau. Asupra lor s-au gasit sapte chei de contact auto si manusile chirurgicale cu care operau acestia.

Politistii salajeni au reusit pana la aceasta data sa recupereze 76 la suta din prejudiciu, iar hotii au fost retinuti si prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau pentru arestare.

Nu mare le-a fost mirarea oamenilor legii cand au aflat ca Bogdan Andrei S., de 19 ani, este autorul a inca 12 furturi comise pe raza municipiului in perioada aprilie 2006-iunie 2007. Elevul de numai 19 ani a reusit sa isi imbogateasca CV-ul cu noua furturi din auto, respectiv CD playere, radio-casetofoane auto, precum si cu trei furturi de componente de calculator de la o Scoala Generala din municipiul Zalau.

In data de 9 iunie, numitul Bogdan Andrei S. a fost prezentat cu propunerea de arestare preventiva instantei de judecata din Zalau, insa Instanta a hotarat cercetarea acestuia in stare de liberatate, respingand cererea de arestare, a conchis seful adjunct al IPJ Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »