Talharie cu tigara in coltul gurii

Magazin Salajean 26 octombrie 2011 0

Talharie cu tigara in coltul guriiO tentativa de talharie sesizata politistilor salajeni, in cursul saptamanii trecute, a decurs intr-un mod cat se poate de… hilar. Este fapta unui adolescent in varsta de 16 ani care si-a pus in gand sa dea lovitura la locuinta unei femei dintr-o localitate vecina. Si-a tras o masca pe fata, s-a inarmat cu doua cutite si a dat buzna in casa acesteia. Doar ca, in loc de averi, acesta s-a ales doar cu o tigara in coltul gurii.

Un minor in varsta de 16 ani, din localitatea Zalnoc, a fost pus luni dupa gratii pentru o perioada de 19 zile, sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa de talharie si furt calificat. In urma cu aproape o saptamana, acesta, inarmat cu doua cutite si cu fata acoperita de o masca, a intrat in locuinta unei femei din localitatea Doh, unde, sub amenintari, i-a cerut acesteia bani. Doar ca victima sa l-a recunoscut imediat pe baiat.

Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, femeia a fost cea care a sesizat oamenii legii despre fapta baiatului de 16 ani. In dimineata zilei de 20 octombrie, politistii Sectiei de Politie Rurala Sarmasag au fost sesizati de catre o femeie din localitatea Doh, care le-a relatat ca, in seara zilei precedente, o persoana mascata si avand asupra ei doua cutite a intrat peste ea in casa si i-a cerut bani. Insa aceasta l-a recunoscut si l-a refuzat si, dupa ce i-a dat o tigara, baiatul a plecat, a declarat purtatorul de cuvant.

Pornind astfel de la indiciile femeii, politistii au ajuns la Florin A., un tanar de 16 ani, din Zalnoc, pe care l-au retinut pentru tentativa la infractiunea de talharie.

Daca nu talhar, atunci sa fie hot

Insa faptele adolescentului nu se opresc la tentativa de jaf. Continuand cercetarile, oamenii legii au dat de o alta reusita a minorului. In urma cercetarilor desfasurate, politistii au probat faptul ca, dupa ce a plecat din casa femeii din Doh, adolescentul a intrat prin efractie intr-un magazin din Dumuslau, de unde a luat bani, produse alimentare si nealimentare in valoare totala de 300 de lei. Oamenii legii au recuperat suma de 185 de lei si alte bunuri, a mentionat Tincuta Dumuta.

Suspectul a fost prezentat Judecatoriei Simleu Silvaniei cu propunerea de arestare preventiva, pentru comiterea infractiunilor de tentativa de talharie si furt calificat, instanta emitand pe numele acestuia un mandat de arestare preventiva pe o perioada de 19 zile. Tanarul a fost depus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Salaj. Daca va fi gasit vinovat, minorul risca sa-si petreaca o buna parte din anii tineretii dupa gratii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »