Sute de soferi amendati in sapte zile

Magazin Salajean 9 august 2010 0

Sute de soferi amendati in sapte zileAproximativ 600 de soferi au fost piscati la buzunare de catre politistii rutieri, in doar sapte zile, mai bine de jumatate dintre acestia fiind prinsi cu piciorul infipt in pedala de acceleratie. Potrivit raportului intocmit la nivelul Serviciului de Politie Rutiera din judetul Salaj, in saptamana 30 iulie – 6 august, politistii au constatat 14 fapte de natura penala si 706 fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare totala de peste 88.000 de lei. Contraventional, au fost sanctionati 40 de pietoni care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 37 de persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator si alte 11 care conduceau carute fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. De asemenea, au fost sanctionati contraventional pentru diferite abateri 618 conducatori auto, dintre care 366 pentru ca au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, se arata in informatia de presa.

Dintre soferii amendati, 24 au ramas si fara permisele auto, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce: cinci – pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, unul pentru conducerea unui autovehicul care prezenta defectiuni tehnice grave, sase – pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri/ora, sapte – pentru efectuarea neregulamentara a manevrei de depasire, si cinci – pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor sau vehiculelor in drept, ori ca urmare a circulatiei pe contrasens.

In aceeasi perioada, politistii au retinut si zece certificate de inmatriculare ale masinilor, soferilor care au iesit in trafic cu autovehiculele cu defectiuni tehnice, care aveau inspectia tehnica periodica expirata sau nu aveau polita de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

In actiune cu Politia Rutiera

Potrivit raportului analizat, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat patru accidente de circulatie grave, soldate cu un mort, cinci raniti grav si doi raniti usor, precum si doua accidente usoare, soldate cu trei raniti usor. Astfel, pentru reducerea accidentelor de circulatie soldate cu rani ori chiar pierderi de vieti omenesti, politistii rutieri desfasoara zilnic actiuni de prevenire in trafic. In cursul zilei de astazi, vor avea loc actiuni pentru depistarea soferilor urcati bauti la volan. Marti, politistii vor urmari daca soferii si pasagerii masinii poarta centrurile de siguranta. In 11 august, lucratorii de Politie Rutiera, impreuna cu alte structuri, vor fi cu ochii pe transporturile de marfa de peste 12 tone. Vitezomanii sunt vizati joi de radarele masinilor de Politie, in timp ce vineri vor fi in atentia politistilor pietonii. La sfarsit de saptamana, sunt panditi de catre politisti pietonii si motociclistii care incalca regulile in trafic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »