Sute de salajeni la Urgenta

Magazin Salajean 15 decembrie 2009 0

Sute de salajeni la UrgentaNumarul salajenilor care au apelat, la sfarsitul saptamanii trecute, la ajutorul cadrelor medicale de la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a Spitalului de Urgenta Salaj din Zalau a fost de 320, cu 22 mai putini ca in week-endul anterior. Din totalul de pacienti, 72 au fost internati pentru administrarea tratamentului sub supraveghere medicala, se arata intr-un comunicat de presa al spitalului respectiv.

Cele mai multe cazuri raman si acum virozele, bronsitele, pneumoniile si amigdalitele, aproape 90 de pacienti primind asemenea diagnostice, in timp ce alte 62 de persoane au fost depistate cu plagi, entorse, fracturi.

Cu boli ale aparatului digestiv (gastrite, enterocolite, gastroduo-denite etc.) au ajuns la spital sapte pacienti, surprinzator de putini fata de statisticile din restul anului.

Pe langa aceste cazuri, cinci femei carora li s-a declansat travaliul au necesitat ajutor de specialitate si aceste nasteri fiind mai putine decat cele inregistrate in week-endurile anterioare. Patru salajeni au fost diagnosticati cu colica abdominala, in timp ce alti sase au fost depistati cu colica biliara.

Obisnuitii sectiei de Urgenta

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »