Sute de salajeni la Urgenta

Magazin Salajean 23 august 2011 0

Sute de salajeni la Urgenta

Aproximativ 200 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor la finele saptamanii trecute, pacientii prezentandu-se la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Ca de obicei, in topul urgentelor s-au situat plagile, fracturile, entorsele si politraumatismele, in total 86 de persoane primind asemenea diagnostice, in timp ce 13 salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale. De asemenea, 25 de pacienti au fost tratati pentru afectiuni ale sistemului digestiv, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, gastroduodenite, enterocolite si gastroenterocolite, iar un pacient a fost depistat cu apendicita. Medicii au mai tratat doua persoane diagnosticate cu colica biliara si au ajutat sapte femei carora li s-a declansat travaliul sa aduca pe lume bebelusi.

Muscati de animale

Nu au lipsit nici cazurile de agresiune, patru persoane ajungand la spital dupa ce au fost implicate in conflicte degenerate in batai. Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Codruta Puscas, ne-a declarat ca tot in week-end-ul trecut, au ajuns pe mana medicilor doua persoane care au fost muscate de caini. „Este vorba de o fetita de cinci ani, din Hereclean, si de o femeie in varsta de 63 de ani, din Bocsa. Alte doua persoane au ajuns in UPU cu plagi rezultate in urma unor muscaturi de albina: vorbim de o o fetita de trei ani si sase luni, din Zalau, si de un barbat in varsta de 65 de ani, din Campia. De asemenea, la Urgenta au venit si doua femei, de 24 de ani, respectiv de 39 de ani, ambele din Zalau, cu plagi post muscatura de capusa, precum si un tanar de 22 de ani, din Sighetul Marmatiei, care a fost muscat de o viespe. Toti acesti pacienti au fost tratati in Urgenta, nefiind necesara spitalizarea lor”, a declarat Codruta Puscas.

In total, au ajuns la Urgenta 213 persoane, din care 68 au insemnat cazuri de urgente reale. Din totalul de pacienti, medicii au dispus internarea pentru 71 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »