Sute de elevi au probat caşcheta poliţiştilor sălăjeni

Magazin Salajean 23 martie 2011 0

Sute de elevi au probat caşcheta poliţiştilor sălăjeni

Câteva sute de elevi din şcolile sălăjene au vizitat, în cursul zilei de ieri, sediile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Poliţiei Oraşului Jibou şi Poliţiei Oraşului Şimleu Silvaniei, în cadrul evenimentului Ziua Porţilor Deschise organizat cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Numai la sediul inspectoratului s-au prezentat peste 300 de elevi din şcolile din municipiu şi nu numai, după cum ne-a comunicat ofiţerul coordonator al Poliţiei de Proximitate la nivelul judeţului Sălaj, Constantin Didă.

De la copii de grădiniţă la elevi de liceu, cu toţii au fost încântaţi să încerce echipamentul şi maşinile de intervenţie din dotarea unităţilor menţionate. Au fost puse la dispoziţia vizitatorilor echipamentul Poliţiei de Intervenţie Rapidă, al Serviciului de Investigaţii Criminale, precum şi marile atracţii: motocicleta poliţiştilor şi maşina echipată cu aparatul radar. Astfel de activităţi au încântat şi vizitatorii sediilor Poliţiei Oraşului Jibou şi Poliţiei Oraşului Şimleu Silvaniei.

Şi în cursul zilei de luni au avut loc activităţi ocazionate Zilei Poliţiei. Astfel, la Grupul Şcolar Octavian Goga din Jibou, poliţiştii rutieri şi de proximitate din cadrul Poliţiei Oraşului Jibou, precum şi un elev din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj-Napoca, au susţinut un lectorat pe tema Spune NU delicvenţei, la clasele a IX-a D şi a X-a D. Cu această ocazie s-au transmis recomandări cu caracter educativ-preventiv pe această linie, prezentându-se şi un clip video. În plus, a fost organizat un concurs pe tema Poliţistul, prietenul meu!, privind modul de cunoaştere a normelor de conduită civică, conduită rutieră şi măsuri de prevenire a victimizării elevilor. Câştigătorii concursului au fost elevii Ilieş Claudiu (premiul I), Rezmiveş Alin (premiul II) şi Szabo Lucian (premiul III), toţi din clasa a IX-a D la Grupul Şcolar Octavian Goga Jibou.

Totodată, la Poliţia Oraşului Jibou s-a desfăşurat şi o competiţie sportivă de minifotbal, la care au participat echipe ale Posturilor de Poliţie arondate, a Poliţiei Oraşului Jibou precum şi de la instituţii de pe raza oraşului, respectiv Energobit Jibou şi Grădină Botanică Jibou. Câştigătorii competiţiei au fost: locul I Energobit Jibou , locul II a revenit la Grădină Botanică Jibou, iar locul III echipei Poliţiei Oraşului Jibou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »