Suspectaţi de evaziune fiscală de peste 3 milioane de euro: evazionişti din Sălaj, săltaţi de mascaţi!

Mihaela Oprea 23 octombrie 2012 6
Suspectaţi de evaziune fiscală de peste 3 milioane de euro: evazionişti din Sălaj, săltaţi de mascaţi!

VIDEO
Mai multe persoane din Sălaj, implicate într-o grupare suspectată că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 3 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, au fost reţinute, marţi dimineaţa, de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT. Au fost efectuate 22 de percheziţii domiciliare în oraşele Zalău, Şimleul Silvaniei, Oradea, Strehaia şi Iaşi, în urma cărora au fost reţinute pentru audieri 29 de persoane.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţionalităţii de Criminalitate Organizată şi Terorism au efectuat, marţi dimineaţă, 22 de percheziţii domiciliare în oraşele Zalău, Şimleul Silvaniei, Oradea, Strehaia şi Iaşi pentru destructurarea unei grupări suspectată că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 3 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, Alina Dinu, ne-a declarat că poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi procurori DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Bihor, BCCO Iaşi, SCCO Sălaj, SCCO Satu Mare, SCCO Mehedinţi, IPJ Mehedinţi şi jandarmi de la IJJ Iaşi, au desfăşurat  22 de percheziţii în Oradea, Strehaia, Iaşi, Zalău şi Şimleul Silvaniei, la domiciliile membrilor unui grup infracţional organizat, suspectaţi că au prejudiciat bugetul de stat cu peste 3.000.000 de euro, prin comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. “În fapt, liderii grupului, SV, de 31 de ani, din Strehaia, judeţul Mehedinţi şi PCV, de 22 de ani, din Oradea, sunt suspectaţi că, în perioada 2010 – 2011, împreună cu alţi cinci membri ai grupării infracţionale organizate, au iniţiat şi pus în funcţiune un circuit financiar şi comercial fictiv, în scopul preluării oneroase a unor debite şi cheltuieli financiare nerentabile, aparţinând unor societăţi comerciale din judeţele Bihor, Sălaj şi Timiş şi achiziţionării de bunuri personale sau creditării unor firme din banii obţinuţi din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală”, a precizat purtătorul de cuvânt.
În circuitul infracţional astfel creat au fost folosite trei firme din judeţul Bihor şi trei firme din Strehaia, pentru a emite facturi fictive firmelor finanţatoare şi pentru a restitui, în numerar şi fără documente justificative, reprezentanţilor firmelor finanţatoare, sumele de bani, mai puţin comisionul de 5 – 12 la sută, cu care aceştia au alimentat conturile bancare controlate de capii grupării. “Doar prin intermediul unei singure societăţi comerciale cu sediul în judeţul Bihor au fost realizate transferuri bancare în valoare totală de peste 2,5 milioane de lei, de la 12 firme din judeţele Bihor, Sălaj şi Timiş, având ca rezultat producerea unei prejudiciu bugetului de stat de peste 190.000 de euro, reprezentând impozitul pe profit şi TVA”, a mai spus reprezentantul poliţiei bihorene.
De asemenea, cele trei firme din Strehaia controlate de S.V., implicate în circuitul comercial şi financiar fictiv, au provocat bugetului de stat un prejudiciu de peste 1.500.000 de euro, reprezentând impozitul pe profit şi TVA.
Potrivit sursei citate anterior, pentru probarea activităţii infracţionale, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea au fost conduse pentru audieri 29 de persoane, urmând a se lua măsurile legale faţă de acestea.
Poliţiştii BCCO Oradea şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a grupării infracţionale, stabilirea cu exactitate şi recuperarea prejudiciului provocat de membrii grupului infracţional organizat, în cauză fiind luate măsuri asiguratorii.

Comentarii

comments

6 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 24 octombrie 2012 at 11:24 - Reply

  de ce nu dati numele firmelor…….sa stie omul sa se fereasca

 2. anonim m 24 octombrie 2012 at 21:07 - Reply

  Stai linistit totul e politic

 3. deli 25 octombrie 2012 at 09:15 - Reply

  Dar de unde stii tu mai ..Anonimus,, ce si cum ?

 4. kkk 25 octombrie 2012 at 13:27 - Reply

  mancavar kanceru!!!oameni aia toata ziua munceau,pe aia nui vedeai numa la munca.au fost prea tari pentru uni de aia i-au arestat..

 5. rrrrr 27 octombrie 2012 at 06:52 - Reply

  Ai multe de invatat! Ce stii tu de fratii Dragan? Au muncit toti timp de 20 de ani, habar n-ai cum s-a construit firma. Tu poate n-ai facut in viata ta un cotet si vorbesti ca o gaina. Documenteaza-te si apoi vorbeste…..PAPAGALULE, i-ai vazut in birt si bani mergand pe crasna in jos?….si au stat la pod cu plasa pescuind banii?….N-are rost sa mai vorbim, fraiere nu stii nimic!

 6. rrrrr 27 octombrie 2012 at 06:54 - Reply

  Dragan achitat pentru stat 2011
  x in 27 Octombrie 2012 0:02
  SC EURO TRANS UNIVERSAL SRL – Date Economice

  Cifra de faceri: 71,812,048 Lei

  Profitul net: 1,551,060 Lei

  Pierdere net: 0 Lei

  Profit brut: 1,809,513 Lei

  Pierdere brut: 0 Lei

  Salariati: 106 angajati

  Tipul de activitate, conform clasificarii CAEN din :

  Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare

  Datorii Total: 29,575,216 Lei

  Cheltuieli totale: 70,222,670 Lei

  Venituri totale: 72,032,183 Lei

  Active imobilizate TOTAL: 8,092,619 Lei

  Active circulante TOTAL: 28,878,172 Lei

  Stocuri: 12,220,854 Lei

  Disponibilitati banesti / Casa si conturi la banci: 0 Lei

  Creante: 15,692,687 Lei

  Cheltuieli in avans 0 Lei

  Venituri in avans 0 Lei

  Capitaluri: 7,395,575 Lei

  Patrimoniul regiei: 0 Lei

  Patrimoniul public: 0 Lei

  Provizioane pentru riscuri si cheltuieli: 0 Lei

  Capital social subscris si varsat: 300,210 Lei

Lasa un Raspuns »