Strazile Zalaului, impanzite de masini furate din Italia!

Magazin Salajean 25 ianuarie 2012 0

Strazile Zalaului, impanzite de masini furate din Italia!Tot mai multe masini furate din strainatate au fost identificate, in ultima perioada, pe strazile municipiului Zalau. La o luna de cand au prins pe strazile municipiului un italian la volanul unei masini furate, in cursul zilei de luni, oamenii legii au tras pe dreapta masina unui albanez care, de asemenea, era declarata furata. In ambele cazuri masinile figurau ca fiind furate din Italia.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, a declarat ca autoturismul era inregistrat ca furat din luna decembrie, anul trecut. In data de 23 ianuarie, in jurul orei 19, pe strada Simion Barnutiu din municipiu, politistii rutieri au oprit pentru control un autoturism marca Fiat Bravo, inmatriculat in Italia, condus de un cetatean albanez. Politistii au verificat autoturismul in baza de date, constatand ca acesta figura cu mentiunea furat, semnalare introdusa de statul Italian in data de 27 decembrie 2011, a declarat purtatorul de cuvant. La solicitarea documentelor, proprietarul masinii a prezentat politistilor un contract de vanzare-cumparare incheiat in Italia in data de 29 iulie 2011. Oamenii legii continua cercetarile in acest caz, iar autoturismul a fost retinut, pana la clarificarea situatiei.

In ultimele luni, oamenii legii au identificat in trafic cel putin trei autoturisme declarate furate de proprietarii din strainatate. Una dintre masini marca Honda Jazz, inmatriculata in Italia, a fost identificata de politisti la inceputul lunii decembrie, anul trecut. La volanul masinii se afla un cetatean italian, rezident in Zalau. In urma verificarii autoturismului in bazele de date, s-a constatat ca acesta figura ca furat de la italieni, inca din anul 2008. Alte doua masini furate au fost depistate pe strazile municipiului, un Nissan Qashqai si un Mercedes, acestea fiind indisponibilizate de oamenii legii pana la finalizarea cercetarilor. Autoturismul marca Nissan Qashqai, inmatriculat in Bulgaria, figura ca furat din Italia din luna august 2010. In celalalt caz, politistii au observat ca numarul de inmatriculare amplasat pe autoturism figura in baza de date drept un camion inmatriculat in Bucuresti. Mercedes-ul era inregistrat ca furat din vara anului 2008, din Italia. In toate aceste cazuri, politistii continua cercetarile pentru identificarea vanzatorilor si stabilirea modului in care autoturismele au ajuns in posesia actualilor beneficiari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »