SRI a început recrutarea candidaţilor

Mihaela Oprea 8 ianuarie 2013 0
SRI a început recrutarea candidaţilor

Tinerii care doresc să urmeze o carieră în cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI) trebuie să urmeze, mai întâi, cursurile la Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”. În acest an vor fi scoase la concurs 50 de locuri, dintre care 30 sunt rezervate pentru absolvenţii de liceu, iar 20 pentru absolvenţii de studii superioare. Înscrierile pentru participarea la concurs se fac în perioada 7 ianuarie – 15 februarie.
Potrivit informatiilor postate pe site-ul Serviciului Român de Informaţii, sunt scoase la concurs în acest an 50 de locuri la Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”. La Facultatea de Informaţii se va organiza, în perioada 22-26 iulie, concurs la specializările Psihologie-informaţii şi Studii de securitate şi informaţii. Cifra de şcolarizare, la nivel naţional, este de 20 de locuri – 12 pentru băieţi şi 8 pentru fete, la specializarea Psihologie-informaţii şi 10 locuri – 6 pentru băieţi şi 4 pentru fete, la specializarea Studii de securitate şi informaţii. Durata studiilor este de 3 ani, curs de zi, şi se adresează exclusiv absolvenţilor de liceu, cu diplomă de bacalaureat, în vârstă de până la 23 de ani, împliniţi în anul organizării concursului. Candidaţii trebuie să fie apţi din punct de vedere medical şi psihologic şi să accepte să lucreze, după finalizarea studiilor, în unităţile unde vor fi repartizaţi, conform nevoilor instituţiei. Pentru a dobândi calitatea de ofiţer de informaţii va fi necesară continuarea pregătirii universitare în cadrul unui program de master profesional organizat de Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”.
În perioada 7-8 august, SRI va mai organiza un concurs pentru cei care doresc să urmeze studii universitare de masterat în specializările Intelligence şi securitate naţională. Cifra de şcolarizare la nivel naţional este de 20 de locuri, 12 pentru bărbaţi şi 8 pentru femei. Oferta este adresată exclusiv absolvenţilor ciclului I – studii universitare de licenţă, în vârstă de cel mult 32 de ani, împliniţi în anul organizării concursului. Candidaţii admişi vor fi încadraţi în Serviciul Român de Informaţii, cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din aceasta, urmând ca prin cursul menţionat să dobândească acele competenţe profesionale necesare exercitării atribuţiilor de ofiţeri de informaţii.
Pentru mai multe informatii legate de admiterea pentru cursurile în Academia Tehnica Militară, cei interesaţi pot să se prezinte la sediul Direcţiei Judeţene de Informaţii Sălaj, cu sediul pe strada Tudor Vladimirescu nr.26, Zalău, să apeleze numărul de telefon 0260-660000 sau să acceseze site-ul www.sri.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »