Spulberată pe o trecere de pietoni din Zalău

Magazin Salajean 13 mai 2011 0

Un grav accident de circulaţie s-a produs, joi dimineaţă, pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiu, soldat cu rănirea unei zălăuance în vârstă de 73 de ani, după ce a fost lovită în timp ce traversa strada. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, vina aparţine şoferului care nu a acordat prioritate de trecere pietonului. Accidentul s-a produs când un tânăr în vârstă de 24 de ani, din municipiu, în timp ce conducea autoturismul pe bulevardul Mihai Viteazul, în zona Astralis, nu a acordat prioritate de trecere unei femei în vârstă de 73 de ani, tot din municipiu, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc marcat şi semnalizat corespunzător. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a femeii, ne-a declarat subinspectorul de poliţie Florin Lupu, din cadrul Biroului Rutier Zalău.

Văzând cele întâmplate, o tânără studentă la Şcoala Postliceală de Stat, Alina Corina Băican, din Şimleu Silvaniei, venită în Zalău tocmai pentru a participa la un eveniment dedicat Zilei Asistentului, a sărit în ajutorul bătrânei pentru a-i acorda primul ajutor. Potrivit acesteia, bătrâna era inconştientă când a fost preluată şi transportată cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău pentru acordarea de îngrijiri medicale. La Unitatea de Primire a Urgenţelor a fost adusă o femeie în vârstă de 73 de ani cu politraumatism prin accident rutier. Pacienta prezenta traumatism cranio-cerebral, fracturi costale multiple, fractură de cot, umăr şi genunchi, hemoragie subarahnoidiană. Este conştientă şi stabilă, însă va rămâne sub supraveghere medicală, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Codruţa Puşcaş.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »