Spitalele sălăjene, renovate pe criterii politice

Magazin Salajean 1 aprilie 2011 0

Spitalele sălăjene, renovate pe criterii politiceMinisterul Sănătăţii a decis să dea bani pentru renovarea spitalelor aflate în administrarea primăriilor locale. Dacă e să privim lucrurile mot a mot, până aici, nu-i nimic anormal, decât că Ministerul amintit a împărţit banii preferenţial. Mai precis, a direcţionat fondurile – în cele mai multe situaţii – către spitalele din localităţi cu primari PDL sau UDMR, în cazul Sălajului fiind vorba despre spitalele din Şimleu Silvaniei – 4,94 miliarde de lei vechi şi, respectiv, Crasna – două miliarde de lei vechi, şi asta în condiţiile în care Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău (principala unitate spitalicească din judeţ) plânge după fonduri.

Conştientizez problemele cu care se confruntă Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, astfel încât, prin tot ceea ce mi-a stat în putinţă, am încercat să ajut această unitate. Însă, trebuie să recunoaştem că şi Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei are nevoie de bani, care vor fi alocaţi pentru reparaţii capitale la cele două lifturi existente, pentru înlocuirea instalaţiei electrice şi sanitare şi, totodată, pentru reabilitarea pavilionului. De fapt, acestea au fost şi amendamentele pe care le-am făcut la bugetul pe 2011, încercând să dirijez aceşti bani pentru Spitalul Orăşenesc, şi nu pentru altceva, ne declară deputatul PDL Sălaj, Lucian Bode.

Starea tehnică a construcţiei Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei este cu mult superioară Spitalului din Jibou, însă banii au mers acolo unde trebuia, cu dedicaţie specială. De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău este în administrarea Consiliului Judeţean Sălaj, al cărui preşedinte este liderul PSD Sălaj, Tiberiu Marc. Cu alte cuvinte, cu are niciun rost să ascundem mizeria sub preş. Categoric, banii au fost alocaţi pe criterii politice, este de părere deputatul PSD, Iuliu Nosa.

În acelaşi timp, Ministerul Sănătăţii a recompensat şi Primăria Crasna, astfel că Spitalul de Boli Cronice din localitate a primit două miliarde de lei vechi, cu destinaţia reparaţii capitale la şarpantă. No comment.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »