Spectacol cu gladiatori in 16 iunie

Magazin Salajean 18 mai 2007 0

Spectacol cu gladiatori in 16 iunie

Zece gladiatori din grupul Familia Gladiatoria Pannonica vor participa la cea de-a treia editie a Festivalului International Zilele Romane, din perioada 15-17 iunie 2007. Potrivit unui comunicat de presa, Familia Gladiatoria Pannonica va prezenta spectacole de lupte cu gladiatori atat la Zalau, cat si la Porolissum, evocand echipamentul, ritualurile si stilurile de lupta specifice perioadei anilor 0-200 dupa Hristos.

Familia Gladiatoria Pannonica este cea mai veche scoala de gladiatori din Europa, fiind infiintata in anul 1986. Au prezentat spectacole la festivaluri de gen din Aalen, Saalburg, Tarragona, Hjemsted, Carnuntum, Flavia Solva, Aquincum, Brescia, Villadose, Roma.

Reamintim ca Festivalul International Zilele Romane se va desfasura la Zalau in 15-17 iunie si la castrul roman de la Porolissum-Moigrad in 17 iunie. Editia acestui an reuneste artisti din tara si strainatate, in program fiind prevazute spectacole de magie (Franta), parada soldatilor romani si demonstratii de lupte (soldati romani si gladiatori din Ungaria), teatru antic, numere de cascadorie, targul de arta populara, expozitie demonstrativa de mestesuguri traditionale, spectacole cu obiceiuri si ritualuri vechi romanesti, concerte de muzica veche romaneasca si folclor.

Obiectivul Primariei municipiului Zalau este sa ofere publicului larg un eveniment cu caracter cultural-educativ. Incepand cu editia 2006, festivalul beneficiaza de un site propriu: www.zileleromane.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »