Spectacol şi activităţi de ecologizare antidrog la Jibou

Magazin Salajean 5 mai 2011 0

Spectacol şi activităţi de ecologizare antidrog la Jibou

Elevii sălăjeni sunt cuprinşi într-o nouă campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor lansată, în această săptămână, de Agenţia Naţională Antidrog, sub denumirea Alternative – În comunitatea ta, drogurile nu îşi au locul. Activităţile constau în participarea elevilor la întâlniri având ca temă efectele consumului de droguri, precum şi organizarea de spectacole şi a unor acţiuni de ecologizare.

Potrivit coordonatorului şef al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Sălaj, Valer Merce, această campanie a fost lansată cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului şi de derulează în săptămâna 1-8 mai. Scopul proiectului este promovarea alternativelor la consumul de droguri, ca modalităţi sănătoase de petrecere a timpului liber. În judeţul Sălaj, activităţile vor consta atât în întâlniri interactive de informare, comunicare şi educare împreună cu elevii de liceu şi cadrele didactice, în cadrul cărora le vor fi prezentate tinerilor consecinţele consumului de droguri, dar şi ce hotărâri pot fi luate pentru a nu recurge la consumul acestor substanţe, a menţionat Valer Merce. Astfel de întâlniri au avut deja loc la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalău şi vor continua astăzi cu elevii şi cadrele didactice din cadrul Liceului Pedagogic Gheorghe Şincai şi ai Grupului Şcolar Gheorghe Pop de Băseşti din Cehu Silvaniei.

O altă activitate derulată în cadrul campaniei a fost spectacolul realizat de artişti locali şi organizat, ieri, la Jibou, unde intrarea s-a făcut pe baza predării unor materiale de maculatură. Tot la nivelul oraşului Jibou, a avut loc vineri o activitate desfăşurată în parteneriat cu Primăria şi cu sprijinul unui grup de voluntari antidrog constituit la nivel local, de ecologizare a unei porţiuni din valea Someşului. Potrivit sursei menţionate anterior, sumele realizate atât în activitatea de ecologizare, cât şi în urma predării maculaturii vor fi folosite pentru activităţile ulterioare de prevenire a consumului de droguri în rândul comunităţii oraşului Jibou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »