S-au băgat singuri în gura lupului. Prinşi la furat în Unitatea militară din Zalău

Mihaela Oprea 29 ianuarie 2013 1
S-au băgat singuri în gura lupului. Prinşi la furat în Unitatea militară din Zalău

Şase persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 41 de ani au fost prinse de jandarmi, în dimineaţa zilei de luni, încercând să sustragă fier vechi tocmai din incinta Unităţii militare din municipiul Zalău. Cu toate că unitatea este înţesată de militari şi păzită de aceştia, suspecţii nu s-au stingherit să treacă de poarte unităţii şi să încerce să fure peste 300 de fier vechi, cu taxiul.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Isaia Micle, a declarat că luni, 28 ianuarie, în jurul orei 10.30, dispeceratul unităţii a fost sesizat despre faptul că, mai multe persoane au pătruns în incinta Unităţii militare din municipiul Zalău, de unde au sustras fier vechi. “La faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmerie care, în urma cercetărilor şi verificărilor efectuate pentru stabilirea împrejurărilor în care a fost comisă fapta, a constatat că şase persoane, dintre care bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 22 şi 41 de ani, au pătruns în zona vechiului poligon de instrucţie din incinta unităţii, de unde au sustras cantitatea de 326 de kilograme de material feros”, a precizat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, până la sosirea echipajului de jandarmi, patru dintre suspecţi au fost reţinuţi de către personalul Unităţii militare, iar ceilalţi doi suspecţi au fost reţinuţi ulterior de către lucrătorii jandarmi, în timp ce încercau să transporte materialul feros la un punct de colectare a fierului vechi, cu ajutorul unui taxi. “Întreaga cantitate de material feros a fost recuperată şi restituită părţii vătămate”, a afirmat Micle.
În cauză, pe numele făptuitorilor, jandarmii au întocmit actele de constatare a infracţiunii de furt calificat. Dosarul cu actele de constatare a infracţiunii urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. chelneru Oprea 29 ianuarie 2013 at 17:53 - Reply

    ….dupa cat este de dotata,chiar si asa, numita baza militaura poate fi data la fier vechi de grija guvernantilor!

Lasa un Raspuns »