Spargere in Ajunul Craciunului: Un salajean a furat tablouri in valoare de 400.000 de euro

Magazin Salajean 28 decembrie 2010 0

Spargere in Ajunul Craciunului: Un salajean a furat tablouri in valoare de 400.000 de euro

Un barbat din judetul Salaj, in varsta de 30 de ani, a fost arestat duminica pe o perioada de 29 de zile, pentru savarsirea infractiunii de furt din locuinta cu consecinte deosebit de grave, dupa ce, in seara zilei de 24 decembrie, a sustras din casa unui clujean in varsta de 77 de ani, opt tablouri in valoare de aproximativ 400.000 de euro. Politistii clujeni continua cercetarile pentru prinderea celuilalt suspect in cazul furtului.

Un salajean in varsta de 30 de ani a fost arestat pentru o perioada de 29 de zile, dupa ce a fost indentificat, duminica seara, ca fiind autorul unui furt comis in Ajunul Craciunului la locuinta unui batran din municipiul Cluj-Napoca, de unde a sustras mai multe tablouri in valoare de peste 1,6 milioane de lei.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Cluj, Gina Pop, a declarat ca proprietarul a fost cel care a anuntat politistii despre faptul ca persoane necunoscute i-au furat din locuinta mai multe tablouri evaluate la suma de aproximativ 400.000 euro. In seara zilei de 24 decembrie, politistii clujeni au fost sesizati despre faptul ca, in intervalul orar 18-20.30, persoane necunoscute au patruns prin efractie intr-o locuinta de pe raza municipiului Cluj-Napoca, de unde au sustras opt tablouri, evaluate la suma de aproximativ 400.000 de euro. In aceeasi noapte, eforturile sustinute ale politistilor care au investigat cazul au dat rezultate, acestia identificandu-l pe E. Robert, de 30 de ani, din comuna Sarmasag, judetul Salaj, stabilit ca principal suspect de comiterea acestei fapte, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, in urma verificarilor efectuate si in colaborare cu politistii din cadrul IPJ Salaj, suspectul a fost identificat pe raza comunei Sarmasag. Politistii clujeni s-au deplasat in zona, reusind recuperarea in totalitate a bunurilor sustrase din locuinta barbatului de 77 de ani, din Cluj-Napoca. Totodata, cercetarile desfasurate au scos la iveala si faptul ca E. Robert a savarsit fapta impreuna cu o alta persoana, aceasta nefiind identificata inca de politisti.

Fata de E. Robert s-a dispus inceperea urmaririi penale, suspectul fiind retinut pentru 24 de ore. In cursul zilei de 26 decembrie, salajeanul a fost prezentat la instanta, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, fapta prevazuta si pedepsita de art. 208, alin.1, 209, alin.1, lit.a,g,i si alin.4, din Codul Penal, a precizat Gina Pop.

Politistii continua cercetarile pentru depistarea celui de-al doilea suspect si tragerea lui la raspundere penala pentru fapta savarsita.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »