Spalatoria Spitalului Judetean, modernizata cu 1,3 milioane de lei

Magazin Salajean 2 martie 2012 0

Spalatoria Spitalului Judetean, modernizata cu 1,3 milioane de leiSpalatoria Spitalului Judetean de Urgenta Zalau a fost modernizata cu circa 1,3 milioane de lei, fondurile fiind asigurate din bugetul spitalului, de la Consiliul Judetean Salaj si de la Asociatia Medical Support in Romania din Marea Britanie. Investitia a fost receptionata ieri, dupa ce luna trecuta, a fost inaugurata Sectia Anestezie si Terapie Intensiva, modernizata cu peste 951.000 de lei.

Incet, incet, Spitalul Judetean de Urgenta Zalau se schimba radical. Dupa modernizarile din Urgenta si din Sectia Anestezie si Terapie Intensiva, a venit randul spalatoriei sa primeasca dotari noi si sa fie recompartimentata astfel incat sacii cu rufe murdare sa aiba cea mai potrivita trasabilitate, iar riscul de aparitie a infectiilor nosocomiale sa fie diminuat cat de mult posibil.

Printr-o investitie de circa 1,3 milioane de lei suportata din bugetul spitalului, de la Consiliul Judetean Salaj si de la Asociatia Medical Support in Romania din Marea Britanie, cel mai mare spital din Salaj detine in prezent cea mai moderna spalatorie in randul unitatilor medicale din Romania. Lucrarile au demarat in 2010, iar spalatoria modernizata are o suprafata de 405 metri patrati, compartimentul destinat rufelor murdare fiind separat printr-un filtru septic de cel destinat rufelor curate.

Directorul de Ingrijiri Medicale al Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, Ramona Marincas, a declarat, ieri, la receptia lucrarilor, ca spalatoria include o sala de depozitare a sacilor cu rufe murdare, o sala de spalat dotata cu cinci masini de spalat automate, o sala unde rufele sunt uscate, calcate, sterilizate si inspectate, o croitorie si o sala de depozitare a rufelor gata sa fie utilizate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »