Sot si sotie, blocati in apartament

Magazin Salajean 29 decembrie 2011 0

Sot si sotie, blocati in apartamentDoi varstnici simleuani, sot si sotie, au fost scosi din casa cu ajutorul pompierilor militari, miercuri dimineata, dupa ce fiul lor a anuntat, prin numarul unic de urgenta, ca parintii sai sunt blocati in apartament. Ambii batrani, in varsta de 62 si 89 de ani, erau imobilizati la pat.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, ne-a declarat ca echipajul de interventie a raspuns operativ la solicitare. Sectia de pompieri Simleu Silvaniei a fost solicitata sa intervina, miercuri dimineata, pentru a debloca usa unui apartament dintr-un imobil de pe strada Partizanilor din oras. Pompierii militari au deblocat usa locuintei si au transportat cele doua persoane imobilizate la pat catre ambulanta, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit reprezentantilor Serviciului de Ambulanta Salaj, cele doua persoane au fost transportate la Spitalul Orasenesc Simleu Silvaniei pentru acordarea de ingrijiri medicale. Barbatul era imobilizat la pat, avand o fractura la picior. Femeia in varsta de 89 de ani sufera de boala Parkinson, o afectiune degenerativa ce survine in urma distrugerii lente si progresive a neuronilor, afectand controlul miscarilor. Bolnavii prezinta gesturi rigide, sacadate si incontrolabile, tremur si instabilitate posturala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »