Somesul a mai inghitit patru vieti

Magazin Salajean 24 iulie 2007 0

Somesul a mai inghitit patru vieti

Temperaturile ridicate din ultima perioada au facut si primele victime, respectiv trei copii si un barbat in varsta de 22 de ani, care si-au pierdut viata, duminica 22 iulie, in timp ce se scaldau in raul Somes.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta PorolissumSalaj, cpt. Sorin Muresan, ne-a declarat ca pentru cautarea si scoaterea celor trei persoane inecate au fost solicitati pompierii Sectiei din Jibou. La sosirea la locul interventiei a echipelor specializate s-a actionat pentru cautarea si recuperarea persoanelor inecate. Doua dintre victime au fost gasite in acea zi, la ora 20.30, la o distanta de circa 100 de metri de locul unde s-au inecat. Cea de-a treia persoana a fost recuperata de pompieri, in cursul zilei de ieri, in jurul orei 11.30, a afirmat cpt. Muresan.

Potrivit sursei citate, cei doi copii erau frati, in varsta de 9 si respectiv 13 ani, care, din joaca, au trecut raul Somes printr-un loc nepermis, fratele cel mic a alunecat in rau, iar cel mare a sarit in ajutorul acestuia. In urma cercetarilor s-a constatat ca unchiul celor doi copii a incercat salvarea acestora, dar, la randul sau, a fost inghitit de apele Somesului.

Cea de-a patra victima a fost o fetita in varsta de noua ani, care se afla la scaldat la un izlaz din apropierea localitatii Ortelec. La salvarea micutei au participat pompierii zalauani, care, din pacate, nu au mai reusit sa salveze viata fetitei.

Recomandam tuturor parintilor sa manifeste mai multa atentie in supravegherea copiilor, pentru prevenirea producerii unor astfel de evenimente nedorite si, totodata, sa nu faca baie nesupravegheati in locuri neamenajate, a conchis capitanul Muresan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »