Şoferii şi cerşetorii, în topul sancţiunilor poliţiştilor locali

Mihaela Oprea 8 august 2012 0
Şoferii şi cerşetorii, în topul sancţiunilor poliţiştilor locali

Un număr de 60 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii locali, în perioada 23 iulie – 6 august, zălăuanilor care au încălcat regulile de convieţuire socială. Majoritatea amenzilor au fost scrise pe numele şoferilor care şi-au parcat autoturismele pe locuri interzise, precum şi al persoanelor prinse la cerşit pe străzile municipiului.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Zalău, Lucian Trif, a declarat că valoarea sancţiunilor aplicate se ridică la peste 8.000 de lei. “Urmare acţiunilor desfăşurate de echipajele de poliţişti locali, în perioada de referinţă, au fost aplicate 60 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.110 de lei. Dintre aceştia, 16 au fost date persoanelor care şi-au parcat autovehiculele în alte locuri decât cele special amenajate, şi anume pe trotuare sau spaţii verzi, valoarea amenzilor fiind de 3.500 de lei. De asemenea, 16 persoane au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 1.800 de lei pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, deşi sunt apte de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, alte nouă persoane au fost sancţionate pentru răscolirea gunoiului din containere în vederea recuperării de diferite obiecte, cinci au primit sancţiuni pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public.
În aceeaşi perioadă de referinţă, poliţiştii locali au primit telefonic 62 de sesizări la intervenţii, dintre care 50 au fost soluţionate operativ, iar 12 au fost trimise spre cercetări altor instituţii abilitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »