Soferii salajeni, controlati la… cauciucuri

Magazin Salajean 12 decembrie 2011 0

Soferii salajeni, controlati la... cauciucuriConducatorii auto prinsi in trafic la volanul autoturismelor fara anvelope de iarna ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a circula pe drumurile judetului Salaj. De la intrarea in vigoare a legislatiei care prevede obligativitatea dotarii masinilor cu cauciucuri pentru sezonul rece, politistii rutieri au inceput controale pentru verificarea respectarii normelor legale.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, ne-a declarat ca lucratorii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Salaj nu au aplicat sanctiuni in activitatile desfasurate pe linia respectarii legislatiei privind anvelope de iarna in sezonul rece. Legea prevede sanctionarea conducatorilor auto care circula cu masinile fara anvelope de iarna doar in conditii de drum acoperit cu zapada, gheata sau polei. Pana la aceasta data nu a fost aplicata nicio sanctiune, ne-a declarat, vineri, purtatorul de cuvant.

Incepand cu data de 1 noiembrie, conducatorii auto sunt obligati sa-si doteze vehiculele cu anvelope de iarna daca circula pe drumuri publice acoperite cu gheata, polei sau zapada. Cei care nu respecta aceste prevederi legislative pot fi sanctionati contraventional cu amenzi curpinse intre 603 si 1.340 de lei, de asemenea, vor ramane fara certificatul de inmatriculare al autotuturismului. Pe langa amenda, soferii pot primi de la noua pana la 20 de puncte de penalizare. Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, cauciucurile trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile M+S, M.S., MS sau M&S, anvelopele marcate numai cu inscriptia all seasons nefiind valabile.

Sanctiunile nu se aplica in conditiile in care carosabilul este uscat sau umed. Totodata, nu vor primi sanctiuni soferii care circula cu vehicule fara anvelope de iarna pe drumurile cu zapada, gheata sau polei care nu sunt publice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »