Sofer prins cu mata-n sac

Magazin Salajean 24 noiembrie 2010 0

Sofer prins cu mata-n sacUn barbat din localitatea Pericei, in varsta de 26 de ani, este cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere si pentru uz de fals, dupa ce politistii simleuani au aflat ca acesta le-a prezentat, in urma cu aproape trei ani, in urma unui accident rutier in care a fost implicat, un permis de conducere fals. Barbatul risca o pedeapsa cu inchisoarea de la unu la cinci ani.

Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, politistii simleuani s-au sesizat din oficiu in acest caz, dupa ce au primit, in luna noiembrie anul curent, raspunsul din partea autoritatilor maghiare ca tanarul nu avea permis de conducere emis in tara vecina. Politistii Formatiunii Rutiere din cadrul Politiei Orasului Simleu Silvaniei s-au sesizat din oficiu, despre faptul ca, la data de 2 februarie 2008, un tanar in varsta de 26 de ani, din localitatea Pericei, implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale si aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritatile maghiare. In urma verificarii acestuia, autoritatile maghiare au comunicat politistilor simleuani, la data de 22 noiembrie 2010, faptul ca tanarul nu poseda permis de conducere emis de Republica Ungara, a declarat purtatorul de cuvant.

Politistii au intocmit pe numele soferului un dosar de cercetare pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, de catre o persoana care nu poseda permis de conducere si uz de fals, fapta prevazuta de articolul 291 Cod Penal. Daca va fi gasit vinovat, tanarul din Pericei risca sa ajunga dupa gratii.

Peste 1.400 de pachete de tigari de contrabanda, confiscate

Un zalauan in varsta de 26 de ani este cercetat penal pentru savarsirea infractiunilor prevazute de Codul Fiscal si Codul Vamal, dupa ce politistii au descoperit, luni, ca acesta detine peste 1.400 de pachete de tigari de contrabanda. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, a declarat ca, initial, barbatul a fost identificat in trafic, in municipiu, transportand cu autoturismul 250 de pachete de tigari de contrabanda. Ulterior, oamenii legii au descins la locuinta acestuia unde au gasit alte cateva sute de pachete de tigari de provenienta straina.

In urma activitatilor desfasurate, luni dupa-amiaza, politistii Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei Municipale au depistat in trafic un zalauan in varsta de 26 de ani, transportand cantitatea de 250 de pachete de tigari, de provenienta straina, pentru care nu avea documente legale care sa ateste provenienta licita a marfii. Ulterior, s-a descins la locuinta acestuia, unde, in urma perchezitiei, au fost gasite inca 1.234 de pachete de tigari de provenienta straina, fara documentele legale de provenienta a acestora, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, marfa a fost ridicata in vederea confiscarii, iar pe numele tanarului s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunilor prevazute de Codul Fiscal si Codul Vamal.

Conducatori auto cercetati penal

Trei salajeni cu varste cuprinse intre 23 si 29 de ani, s-au ales cu dosare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunilor prevazute de OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, dupa ce au fost surprinsi in trafic, luni, de catre politisti incalcand anumite reguli de circulatie rutiera. Primul, un barbat in varsta de 29 de ani, din Simleu Silvaniei, a fost surprins in timp ce conducea autoturismul pe strada Partizanilor din Simleu, avand numerele de inmatriculare provizorii expirate inca din luna octombrie 2010. Cateva ore mai tarziu, un alt simleuan in varsta de 29 de ani a fost depistat conducand autoturismul pe strada 1 Decembrie 1918, fara a poseda permis de conducere. Cel de-al treilea conducator auto, un tanar de 23 de ani, din Valcau de Sus, a fost prins de catre politistii Postului de Politie Banisor conducand autoturismul prin localitatea Crasna, cu numerele de inmatriculare provizorii expirate, inca din 10 noiembrie anul curent.

Dosar penal pentru un telefon mobil

Un tanar in varsta de 21 de ani, din Mesesenii de Jos, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, dupa ce a sustras, luni, telefonul mobil al unui minor din Zalau. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, a declarat ca un minor in varsta de 15 ani a sesizat politia, luni dupa-amiaza, despre faptul ca o persoana necunoscuta i-a sustras telefonul mobil in timp ce se afla pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalau. In urma investigatiilor efectuate, politistii Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei Municipale au identificat autorul furtului in persoana lui I.N., de 21 de ani, din Meseseni de Jos. Telefonul a fost recuperat si predat partii vatamate, a declarat purtatorul de cuvant.

Tanarul s-a ales cu dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, fapta prevazuta de articolul 209 Cod Penal. Daca va fi gasit vinovat, acesta risca sa ajunga dupa gratii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »