Mangă… la volan

Mihaela Oprea 25 februarie 2013 0
Mangă… la volan

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Zalău, a fost prins la finele săptămânii trecute de către poliţiştii rutieri cu o alcoolemie de aproape trei ori mai mare decât limita infracţiunii de consum de alcool la volan. Acesta a fost pus să sufle în etilotest după ce a fost implicat într-un accident de circulaţie.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că şoferul Iosif B., de 29 de ani, din Zalău, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Doja, din municipiu, a fost implicat într-un accident rutier. “Din primele cercetări rezultă că accidentul s-a produs din cauza nepăstrării distanţei de siguranţă faţă de autoturismul care circula în faţa sa, Iosif B. intrând în coliziune faţă-spate cu maşina din faţa sa. În urma testării cu aparatul alcooltest s-a constatat că şoferul avea o îmbibaţie alcoolică de 1,03 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, pe numele acestuia au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legal admisă.
Tot cu dosar de cercetare penală pentru conducere sub influenţa alcoolului s-a ales şi Ionuţ B., de 23 de ani, din Derşida. Acesta a fost identificat de oamenii legii, sâmbătă, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe strada Simion Bărnuţiu din municipiu, având o alcoolemie de 0,58 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat.
La finele săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au mai întocmit două dosare de cercetare penală. Conducătorul auto Cătălin A., de 19 ani, din Cerîşa, a fost prins conducând prin municipiu un autoturism care avea aplicate plăcuţe cu număr de înmatriculare provizoriu. La solicitarea poliţiştilor, conducătorul auto , a prezentat autorizaţia de circulaţie care era expirată din data de 12 februarie 2013. Au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
Celălalt şofer, K. Marian, de 21 de ani, din Ulciug, a condus autoturismul proprietate personală prin localitate, fără a avea permis de conducere. S-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »