Şofer în comă alcoolică, pe străzile Zalăului

Mihaela Oprea 5 octombrie 2012 2
Şofer în comă alcoolică, pe străzile Zalăului

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Zalău, este cercetat penal pentru conducerea maşinii aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce a fost prins, la finele săptămânii trecute, de poliţişti şofând pe străzile din municipiu aproape în comă alcoolică. Acesta prezenta o alcoolemie de trei ori mai mare decât limita legală la care şoferului i se întocmeşte dosar de cercetare penală.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că poliţiştii rutieri de la Poliţia Municipiului Zalău l-au oprit în trafic pe Dan L., de 32 de ani, din Zalău, care conducea pe strada Vişinilor un autoturism proprietate personală, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. “În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o îmbibaţie alcoolică de 1,24 de miligrame per litru de alcool alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, pe numele acestuia au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Mai mult, permisul de conducere i-a fost reţinut în vederea anulării, până la soluţionarea cauzei.
În aceste cazuri, pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de la unul la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame per litru de alcool pur în sânge.
Conform legislaţiei actuale, şoferii prinşi cu o alcoolemie între 0,10 şi până la 0,40 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat, se aplică o sancţiune contravenţională prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv între 9 şi 20 puncte amendă. Ca măsură complementară, se suspendă dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Conducătorii auto scapă de sancţiuni în cazul în care valoarea indicată de etilotest este de sub 10 mg per litru de alcool pur în aerul expirat.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Rebelu 7 octombrie 2012 at 19:30 - Reply

    Stimati concetateni,nu va mirati prea tare,pentru ca la Gîrbou marele om de afaceri,Coroian ,se ridica de la masa din bar,de langa şeful de post Rusu,cu o alcolemie de1,8+2% şi conduce fie la Popteleac,fie la Jibou,Aşa ca ,fiecare bea cat poate şi cat îl lasă poliţiştii.

  2. Anonim 8 octombrie 2012 at 10:26 - Reply

    cel mai prost instructor SACOTA SJ 11 ACV,ii varza!!!

Lasa un Raspuns »