Şocant! Legea “permite” sexul între minorii de acelaşi sex. Un băieţel de 8 ani, violat de un alt minor

Mihaela Oprea 4 octombrie 2012 3
Şocant! Legea “permite” sexul între minorii de acelaşi sex. Un băieţel de 8 ani, violat de un alt minor

Un copil în vârstă de numai 8 ani, din localitatea Ratin, a trecut prin clipe de coşmar, după ce, săptămâna trecută, a fost abuzat sexual de un alt băiat din acelaşi sat. În timp ce viaţa băieţelului de 8 ani a fost cumplit marcată, agresorul său nu va fi tras la răspundere în niciun fel. Acesta din urmă, minor la rândul său, în vârstă de 13 ani, nu va răspune penal pentru fapta de viol, întrucât legea nu prevede aplicarea pedepselor pentru minorii sub vârsta de 14 ani.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că poliţiştii au fost sesizaţi în acest caz chiar de către părinţii minorului agresat sexual. “În data de 28 septembrie a acestui an, părinţii unui minor de 8 ani, din localitatea Ratin, au sesizat poliţiştii cu privire la faptul că, în ziua respectivă, copilul lor a fost agresat sexual de un alt băiat din aceeaşi localitate. Din cercetările efectuate, poliţiştii au constatat că băiatul de 8 ani a fost ademenit de un alt minor în vârstă de 13 ani, în locuinţa acestuia din urmă, care era singur acasă, unde a fost fortaţ să întreţină un raport sexual anal”, a declarat purtătorul de cuvânt.
În cauză poliţiştii au început cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol. Potrivit sursei citate anterior, copilul a fost supus unei expertize medico-legale, constatându-se, la examinarea primară, că a fost violat.
Legea prevede pentru săvârşirea infracţiunii de viol detenţiunea severă de la 15 la 20 de ani. Cu toate acestea, minorul de 13 ani va rămâne nepedepsit. Conform Codului Penal, minorii cu vârste sub 14 ani nu răspund penal în faţa legii pentru săvârşirea de infracţiuni.

Consiliere pshiologică de urgenţă

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj, Violeta Milaş, a declarat că, întrucât agresorul are sub 14 ani, „în acest caz nu se poate face aproape nimic”, dar că s-a început de urgenţă consilierea psihologică a copilului abuzat. „Este un caz tragic, dar în care nu se poate face aproape nimic, din cauză că agresorul are sub 14 ani. S-a demarat o anchetă, dar cel mai probabil se va dispune neînceperea urmăririi penale. Tot ce am putut face noi a fost să începem de urgenţă consilierea psihologică a copilului abuzat. Sper din tot sufletul să îşi revină în urma acestei traume şi să fie bine”, a declarat Violeta Milaş.
Potrivit directorului DGASPC Sălaj, părinţii minorului agresor sunt plecaţi la muncă în străinătate, el fiind lăsat în grija bunicilor. „Cu toate acestea, însă, din discuţiile avute cu mama copilului abuzat, am înţeles că băiatul de 13 ani nu ar sta cu bunicii, ci ar locui singur, în locuinţa părinţilor săi. Rămâne să cercetăm aceste aspecte”, a declarat Violeta Milaş.
Asemenea fapte şocante, în care minorii abuzează sexual de alt minori, au mai avut loc în ultimii ani în judeţ, unul dintre acestea chiar în luna martie a acestui an, când o copilă de numai 12 ani a fost violată de un adolescent de 17 ani. Cumplita faptă a avut loc chiar în locuinţa fetei, aceasta primindu-l pe băiat în casă, ştiindu-l drept prieten al fratelui ei. La câteva zile de la producerea faptei, părinţii fetiţei violate au aflat de tragedia prin care a trecut aceasta şi au sesizat autorităţile.

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Mitica de la Fetindia 5 octombrie 2012 at 09:13 - Reply

    Cum poti titra un astfel de titlu ”Şocant! Legea “permite” sexul între minorii de acelaşi sex. Un băieţel de 8 ani, violat de un alt minor”. Ce este greu pentru un asa zis ziarist sa priceapa ca potrivit legii, respectiv art.99 alin.1 Cod penal,’ minorul care nu a implinit varsta de 14 ani nu raspunde penal”. In concluzie minorul aflat in aceasta situatie nu raspunde penal chiar daca savarseste o crima, astfel incat subiectul comportao alta discutie.
    Esti de-a dreptul inconstienta cand titrezi un astfel de titlu. Madam Mihaela, meseria de ziarist presupune si discernamant, pe care sincer cred ca iti lipseste.

Lasa un Raspuns »