Femeie decedată într-un incendiu

Mihaela Oprea 21 ianuarie 2013 0
Femeie decedată într-un incendiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din localitatea Nuşfalău, a decedat în această dimineaţă, intoxicată cu monoxid de carbon într-un incendiu care i-a cuprins locuinţa. Din păcate, echipele de intervenţie au fost chemate prea târziu la faţa locului pentru a mai putea salva bătrâna. Se pare că incendiul a ars mocnit, fumul cuprinzând încetul cu încetul încăperea în care se afla femeia. Flăcările au fost observate târziu de vecinii care au sunat la numărul unic de urgenţă pentru a anunţa incendiul.
Primarul comunei Nuşfalău, Radu Mate, a declarat că o femeie din sat a observat fumul gros ce se ridica deasupra casei vecinei sale şi a apelat numărul unic de urgenţe, solicitând ajutorul pompierilor. “Astăzi dimineaţă, în jurul orei 10, o femeie din sat a sunat la 112 anunţând că deasupra casei vecinei sale se ridică un fum gros. La faţa locului s-au deplasat imediat pompierii militari care au stins operativ incendiul. Din păcate, în locuinţă a fost găsită decedată proprietara gospodăriei, o femeie de 75 de ani, intoxicată cu monixid de carbon”, a declarat primarul Radu Mate.
Potrivit sursei citate, focul a ars multă vreme mocnit, iar vecinii au observat târziu flăcările pentru a anunţa pompierii. “Proprietara casei se afla înăuntru, s-a intoxicat cu fum şi a leşinat, fiind găsită de pompieri prăbuşită pe podea abia după ce au fost stinse flăcările”, a declarat Radu Mate.
Edilul comunei Nuşfalău a mai spus că femeia avea probleme locomotorii, dar nu era ţintuită la pat. “Soţul bătrânei a decedat cu mulţi ani în urmă, iar femeia nu avea copii. Un nepot care locuieşte în altă localitate şi-a luat angajamentul să o îngrijească, urmând să moştenească gospodăria femeii. L-am anunţat pe nepot de cele întâmplate, acesta urmând să se ocupe de înmormântarea bătrânei”, a precizat primarul.
Potrivit acestuia, la faţa locului a ajuns şi o ambulanţă SMURD, dar paramedicii nu au putut face altceva decât să constate decesul femeii. “Tot la faţa locului am chemat un medic legist, care a efectuat necropsia aici în comună, avem o sală dotată cu aparatură medicală destinată medicilor legişti. În urma autopsiei, s-a confirmat că decesul a survenit prin intoxicaţie cu monoxid de carbon”, a declarat Radu Mate.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat, luni, că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la nişte amplasate prea aproape de soba cu care era încălzită locuinţa. Întrucât flăcările au ars mocnit, casa nu a fost distrusă de incendiu, arzând doar piese de mobilier şi articole de îmbrăcăminte din încăperea unde a fost găsită femeia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »