Socant! A violat un baiat de numai 11 ani!

Magazin Salajean 17 ianuarie 2012 0

Socant! A violat un baiat de numai 11 ani!Un caz extrem de grav a tulburat linistea locuitorilor comunei Plopis, dupa ce un baiat in varsta de 11 ani a povestit tatalui sau ca a fost violat. Barbatul s-a prezentat imediat la politie pentru a reclama agresorul, respectiv un tanar de 24 de ani, din aceeasi comuna, cunoscut cu afectiuni psihice. Pentru a pastra tacerea, cel acuzat de viol a platit copilului o bancnota de 10 lei, amenintandu-l cu moartea daca povesteste cuiva cele intamplate. Tanarul a fost prezentat, sambata, instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de viol in forma agravata.

Viata localnicilor din comuna Plopis a fost zguduita teribil dupa ce in comunitate s-a raspandit zvonul ca un copil de 11 ani a fost violat de un tanar cu 13 ani mai mare. Cand zvonul s-a transformat, insa, in certitudine, lucrurile au devenit si mai dramatice, in special pentru minorul victima si pentru familia acestuia.

Intregul caz a iesit la iveala cand baiatul de 11 ani i-a povestit tatalui sau despre ingrozitoarea experienta prin care a trecut cu o luna in urma.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Salaj, Mirela Lazoc, ne-a declarat ca totul s-a intamplat in luna noiembrie, cand inculpatul in varsta de 24 de ani, cunoscut in comunitate ca avand afectiuni psihice, a intretinut un raport sexual anal prin constrangere cu copilul. Pentru a se asigura ca fapta nu va fi dezvaluita sau reclamata, inculpatul a oferit minorului 10 lei, amenintandu-l ca daca va spune ceva despre cele intamplate il omoara, a declarat Mirela Lazoc.

Potrivit sursei citate, de indata ce tatal minorului a aflat de cumplita fapta la care a fost supus fiul sau a anuntat autoritatile, care au si demarat o ancheta in acest caz. Nu a durat mult pana cand s-a ajuns la Radu Victor Cioban, tanarul de 24 de ani, care l-a violat pe copil. Radu Victor Cioban a fost supus unei expertize medicale psihiatrica, raportul relevand ca inculpatul prezinta intarziere usoara in dezvoltarea mintala si tulburare de conduita de tip disocial, avand discernamant general si faptic diminuat. In cursul lunii iulie a mai fost supus unei astfel de expertize, dupa ce a fost acuzat in data de 26 iunie 2010 de furt calificat si violare de domiciliu. Raportul expertizei medico-psihiatrice a prezentat inculpatul cu discernamant faptic si global abolit, a precizat sursa citata anterior.

In cursul zilei de sambata, Radu Victor Cioban, a fost prezentat Tribunalului Salaj cu propunerea de arestare preventiva pentru viol in forma agravata, instanta de judecata emitand un mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 15 zile.

Primarul comunei Plopis, Nicolae Criste, ne-a declarat ca inculpatul provine dintr-o familie de etnie roma, a fost institutionalizat de mic si ca, in prezent, traieste singur intr-o casa parasita din sat. A fost internat timp de sapte luni la Stei, dar nu a fost considerat un pericol si, ca urmare, in luna august a anului trecut, a fost lasat sa plece, ne-a spus edilul comunei.

In prezent, Radu Cioban se afla in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

Victima nu a primit consiliere psihologica

Urmand procedurile de rigoare, minorul violat a fost supus unor analize medicale pentru a verifica veridicitatea celor reclamate. Conform raportului de constatare medico-legala, baiatul nu prezenta leziuni traumatice la cap, trup, membre si la nivelul regiunii anale.

Cu toate ca a trecut printr-o trauma la o varsta frageda, copilul nu a primit consiliere din partea organelor specializate.

Potrivit directorului Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj, Violeta Milas, institutia pe care o conduce nu a fost informata cu privire la acest caz, consilierea psihologica a minorului putand fi realizata doar la cererea parintilor sau a tutorelui legal.

Minorul abuzat provine dintr-o familie destramata, parintii acestuia fiind divortati. Primarul comunei Plopis, Nicolae Criste, ne-a spus ca acesta provine dintr-o familie cu venituri reduse si este cel mai mare dintre patru frati. Se afla in grija tatalui si a bunicii sale, mama fiind plecata la munca in alta localitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »