Sindicaliştii au îngropat Codul Muncii la Zalău

Magazin Salajean 10 martie 2011 0

Sindicaliştii au îngropat Codul Muncii la Zalău

Aproximativ 250 de membri ai sindicatelor sălăjene afiliate la CNS Cartel Alfa au participat, ieri, la un marş de protest în Zalău, după care au pichetat Prefectura Sălaj, nemulţumiţi fiind de modificările aduse Codului Muncii, dar şi de faptul că Executivul şi-a asumat răspunderea pe acest act normativ.

Cei mai mulţi dintre protestatari au provenit din sistemul de învăţământ sălăjean, din administraţia locală, din sistemul sanitar, din rândul pensionarilor sălăjeni şi al cadrelor militare disponibilizate, precum şi de pe platforma industrială a municipiului Zalău.

Oamenii s-au adunat în zona Scala, iar la 12 au pornit încolonaţi spre Prefectura Sălaj. Marşul de protest s-a defăşurat paşnic, fără incidente, dar a atras atenţia pietonilor care se aflau în centrul oraşului. Asta, din cauză că protestarii aveau la ei un sicriu pe care era scris „Codul Muncii”, marşul desfăşurându-se în acordurile „Marşului funebru”, interpretat de Formaţia Promenda a Primăriei Zalău. De altfel, membrii formaţiei s-au numărat printre protestatari. Pentru desfăşurarea în bune condiţii a marşului, pe bulevardul Mihai Viteazul din oraş a fost închis traficul rutier pe unul din sensuri.

Preşedintele filialei Sălaj a CNS Cartel Alfa, Pompiliu Ceaca, ne-a declarat că atât marşul de protest, cât şi pichetarea se înscriu în programul de acţiuni stabilit de confederaţiile sindicale la nivel naţional. „Avem în stradă atâţia oameni pentru că trebuie să fim ascultaţi de autorităţi. Lucrurile nu mai pot continua aşa, modificările aduse Codului Muncii afectează toţi salariaţii, indiferent că aceştia lucrează în mediul public sau în cel privat”, a spus Pompiliu Ceaca.

O delegaţie a sindicaliştilor protestatari a fost invitată la discuţii, în Prefectura Sălaj, la finalul acţiunii de pichetare, pentru a fi abordate revendicările formulate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »