Si Salajul are Mafia lui: Afacerist italian, santajat de un fost angajat salajean

Magazin Salajean 29 iunie 2012 0

Si Salajul are Mafia lui: Afacerist italian, santajat de un fost angajat salajeanUn scenariu demn de filmele politiste a fost pus la cale de un tanar din Sarmasag, care a vrut sa scoata bani de la fostul sau sef. La numai 25 de ani, tanarul a inceput din senin sa isi terorizeze fostul patron, trimitandu-i mesaje pe telefonul mobil, in care cerea suma de o mie de euro. Barbatul ameninta ca, in cazul in care nu primeste banii, ii distruge bunurile fostului patron si ii promitea acestuia o bataie sora cu moartea. Tanarul actiona ca in filme: pentru a nu fi descoperit, gasise fel de fel de metode prin care sa puna mana pe bani fara ca fostul sau sef sa il identifice.

Un tanar de 25 de ani, din Sarmasag, a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de santaj, dupa ce a amenintat un cetatean italian, domiciliat in Zalau, cu acte de violenta si distrugere a proprietatii daca nu ii da 1.000 de euro. Pentru a-si ascunde identitatea, inculpatul a trimis victimei sale mai multe mesaje pe telefonul mobil cu diferite locatii in care sa lase banii. Dupa doua luni de amenintari, barbatul santajat s-a prezentat la politie, cazul ajungand saptamana aceasta pe rolul instantei de judecata.

Purtatorul de cuvant al Judecatoriei Zalau, Ioana Hodis, ne-a declarat ca tanarul de 25 de ani, din localitatea Sarmasag, a fost trimis marti in judecata, pentru infractiunea de santaj. In lunile martie si aprilie anul curent, in repetate randuri, inculpatul a amenintat partea vatamata, un cetatean italian domiciliat in municipiu, cu acte de violenta si acte de distrugere a bunurilor, cerandu-i diferite sume de bani pentru a inceta amenintarile. Pentru a nu-i fi dezvaluita identitatea, inculpatul a trimis victimei mesaje pe telefonul mobil, prin care il ameninta ca ii distruge bunurile din apartament, masinile si utilajele din incinta societatii comerciale, proprietatea partii vatamate, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, dupa doua luni in care a primit mai multe mesaje de amenintare, italianul s-a prezentat la politie, unde a depus o plangere impotriva santajistului.

Flagrant si interceptari telefonice

Pentru ca nu se cunostea autorul mesajelor de amenintare, oamenii legii au demarat o acheta in acest caz. Inculpatul si-a luat, insa, cateva masuri de siguranta pentru a nu fi prins si obligat, astfel, sa raspunda in fata legii. Tanarul acuzat de infractiunea de santaj a cerut partii vatamate sa lase cei 1.000 de euro prin tomberoane sau in spatele unor masini parcate, astfel incat sa ia suma de bani fara a fi identificat, a precizat Ioana Hodis.

Potrivit acesteia, pentru prinderea inculpatului, oamenii legii au organizat un flagrant, dar fara rezultat. Cu toate acestea, dupa mai multe interceptari de convorbiri si mesaje prin intermediul telefonului mobil, s-a ajuns la inculpat, a afirmat sursa mentionata anterior.

Cetateanul italian nici macar nu s-a asteptat la surpriza de care a avut parte: cel care l-a terorizat cu mesaje de violenta este chiar fostul sau angajat. Din cele declarate de purtatorul de cuvant al Judecatoriei Zalau, patronul nu avea datorii fata de fostul angajat.

Risca … ani de inchisoare

Dosarul in care tanarul din Sarmasag este acuzat de santaj a fost inregistrat marti, in data de 26 iunie, la Judecatoria Zalau. Evenimentele sunt parte din rechizitoriul intocmit la dosar de catre procurori, pe parcursul procesului, acesta putand suferi modificari.

Chiar si asa, fapta savarsita de tanarul de 25 de ani l-ar putea costa destul de scump. Mai precis, in schimbul celor 1.000 de euro pretinsi de la victima sa prin amenintari repetate, inculpatul s-ar putea alege cu ani grei in spatele gratiilor. Constrangerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi in mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la 5 ani

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »