Si-a schimbat numele pentru a nu fi pedepsit

Magazin Salajean 19 martie 2010 0

Si-a schimbat numele pentru a nu fi pedepsitPentru a scapa de pedeapsa, dupa ce a fost prins, zilele trecute, circuland fara bilet de calatorie cu un autobuz al Transurbis Zalau, un tanar in varsta de numai 15 ani s-a hotarat sa-si schimbe identitatea in fata organelor de control. Acesta a prezentat controlorilor datele de indentitate ale unui prieten, culmea, corecte. Primind acasa procesul verbal de constatate a faptei pe care nu o comisese, victima s-a prezentat la Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj cu acte prin care a demostrat ca nu se afla, la data inscrisa pe procesul verbal, in localitate.

In urma cercetarilor, in data de 16 martie, un echipaj al Jandarmeriei salajene l-a identificat pe M. L., de 15 ani, din localitatea Buciumi, judetul Salaj, care la inceputul lunii martie a comis o fapta contraventionala. Acesta, la intocmirea procesului verbal de constatare a contraventiei, a prezentat datele de identificare ale altei persoane, fapt ce a condus la sanctionarea nejustificata a unui cetatean nevinovat, ne-a declarat ofiterul de relatii publice din cadrul IJJ Salaj, Cristian Bolfa.

In cauza, pe numele faptuitorului, jandarmii au intocmit actele de constatare a infractiunii de fals privind identitatea, fapta prevazuta si sanctionata de art. 293, alin. 1 Cod Penal. Dosarul cu actele de constatare a infractiunii urmeaza a fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »