Sergiu Vitalian Vaida si “Nanasii” vor fi prezenti la “Satul Salajean”

Magazin Salajean 23 august 2011 0

Sergiu Vitalian Vaida si “Nanasii” vor fi prezenti la “Satul Salajean”

Traditionala manifestare Satul Salajean, ajunsa la cea de-a cincea editie, se va desfasura in perioada 3-4 septembrie la Complexul Arheologic Prorolissum de la Moigrad. Evenimentul va fi organizat de Consiliul Judetean Salaj, sub egida Resursa, initiativa, actiune, dezvoltare.

Activitatile care se vor desfasura in prima zi de la ora 12.30, vor debuta cu un spectacol folcloric, care va fi transmis la emisiunea Vine Clujul pe la noi, realizata in direct de cunoscutul producator de emisiuni folclorice Sergiu Vitalian Vaida. In cadrul manifestarilor de sambata, vor fi prezentate produse traditionale din bucataria salajeana (intre care: pecie, carnati de casa, paine traditionala) si va fi organizat un targ al produselor traditionale salajene. Vor avea loc demonstratii de pictura pe piatra, impletituri de nuiele, vor fi prezentate comunitati salajene si vor fi expuse produse realizate de mestesugari transilvaneni.

Tot in cadrul primei zile a manifestarilor, vor putea fi degustate preparate culinare din bucataria traditionala salajeana (din vremea romanilor si pana astazi). Organizatorii asigura pentru public transportul gratuit, plecarea spre Castru va avea loc din fata Consiliului Judetean Salaj la orele 12.00 si 13.00, iar intoarcerea spre Zalau, la ora 20.00.

Pentru cea de-a doua zi, sub genericul Un sac de ceapa… ca-i de pus pe iarna, organizatorii invita publicul la trei inedite cuncursuri. Este vorba de intreceri la care inscrierile vor fi facute de Nanasii de la Jibou (Liviu Petris si Marcel Muresan) pentru: curatat ceapa, de vorovit ca pe la noi si de palinca de Salaj. Si in aceasta zi, publicul se va putea deplasa gratuit la Complexul Arheologic Porolissum cu mijloacele de transport puse la dispozitie de organizatori, plecarea spre Moigrad fiind programata din fata Consiliului Judetean Salaj la orele 13.30 si 15.00, iar intoarcerea spre Zalau la ora 20.00.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »