Serbari si veselie de Ziua Copilului

Magazin Salajean 4 iunie 2007 0

Serbari si veselie de Ziua Copilului

Manifestarile de Ziua Internationala a Copilului (1 iunie) s-au tinut lant la sfarsitul saptamanii trecute in Salaj, prichindeii gradinitelor si scolarii claselor mici avand parte de concursuri, serbari, expozitii cu lucrari pe care le-au realizat de-a lungul anului scolar sau special pentru aceasta zi.

La Gradinita nr. 2 din Zalau, activitatile au inceput la ora 10, vineri, cu o serbare care a implicat clasele mici, si pregatitoare. Arici, flori, iepurasi au fost imaginate de gradinari si incluse intr-un program artistic, alaturi de un mini-recital folcloric.

Bucuriile copilariei

La aceeasi ora, la Casa de Cultura a Sindicatelor s-a desfasurat Gala Concursului Allegretto. Copiii care au participat la concursul cu acelasi nume au fost premiati de juriu in prezenta cadrelor didactice care i-au pregatit, a colegilor si a parintilor. Diplome, flori, cantece si multa veselie au face caracteristicile actiunea.

Pentru ca momentul avea o dubla semnificatie, atat de premiere si de Zi a Copilului, organizatorii au pregatit celor mici si un spectacol – Bucuriile Copilariei. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj, Casa Corpului Didactic si Casa de Cultura a Sindicatelor Zalau.

Sanitarii priceputi

Crucea Rosie, filiala Salaj in colaborare cu Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) si Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) au organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Copilului, faza judeteana a concursului pentru sanatate si acordare a primului ajutor Sanitarii priceputi. La competitie au participat 15 echipaje de la licee si 8 de la scolile gimnaziale din judet.

Laura Bungenteanu, reprezentanta Crucii Rosii Salaj, ne-a declarat ca la competitie au participat primii trei castigatori ai scolilor gimnaziale din Simleu Silvaniei si Zalau; primii doi castigatori ai scolii din Jibou si ocupantii locului intai ai unitatilor de invatamant din Ileanda si Sanmihaiu Almasului. Cat priveste participarea echipajelor din liceu, acestea au fost calificate direct la faza judeteana, fara a concura la cele doua competitii anterioare, respectiv faza pe scoala si cea zonala.

La nivel gimnazial locul I a fost obtinut de echipajul Scolii Mihai Eminescu Zalau, care va participa si la faza nationala a concursului. A doua treapta a podiumului a fost ocupat de echipajul Scolii din localitatea Marca, iar locul III de echipajul Scolii Horea din Simleu Silvaniei.

Echipajele de liceu care au ocupat primele trei locuri pe podium au fost: CNS Zalau, locul I; Liceul Gheorghe Pop de Basesti din Cehu Silvaniei, locul II si Grupul Scolar Ioan Ossian si Colegiul National Simion Barnutiu, ambele din Simleu Silvaniei, locul III.

Fara porumbei voiajori….

Politistii salajeni au organizat si ei actiuni pentru a marca Ziua Mondiala a Copilului. Astfel, agentii de politie de proximitate impreuna cu cei 15 elevi castigatori ai concursului Politist pentru o zi au impartit pliante si baloane tuturor copiilor care au trecut prin Parcul de Marmura din centrul orasului. Dar vremea nefavorabila a facut ca o serie de actiuni puse la cale de politisti sa fie anulate eliberarea celor 20 de porumbei voiajori si concursul de desene pe asfalt nemaiavand loc.

Jandarmii salajeni… in exercitiu

Un grup format din 30 de copii ai Scolii Generale Iuliu Maniu din Zalau au avut parte de o serie de exercitii demonstrative organizate de jandarmii salajeni. Astfel ca, la sediul unitatii au fost prezentate mijloacele tehnice si armamentul din dotarea luptatorilor jandarmi, spatiile de pregatire, precum si execitii cu cainii de serviciu. Toate activitatile au fost coordonate si prezentate de colonelul Florinel Budisan, seful IJJ Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »