Scoala George Cosbuc a sarbatorit 145 de ani de la nasterea poetului

Magazin Salajean 7 octombrie 2011 0

Scoala George Cosbuc a sarbatorit 145 de ani de la nasterea poetului

Cadrele didactice si elevii Scolii Gimnaziale George Cosbuc din Zalau, impreuna cu parintii si alti invitati, au aniversat, luni, implinirea a 145 de ani de la nasterea marelui poet transilvanean ce poarta numele unitatii, George Cosbuc.

De ani buni, cadrele didactice si conducerea scolii, atasata cinstirii valorilor culturii si istoriei neamului, convinsa ca numai modelele umane pot educa in timp generatii si generatii de elevi, a gandit si gandeste reinvierea in fata elevilor a traditiei culturale romanesti.

Cinstirea de care se bucura poetul transilvanean, la scoala care, de altfel, ii si poarta cu mandrie numele din anul 2004, s-a dovedit si de aceasta data plina de patos, caldura si patrunzatoare emotie.

In sala festiva a scolii, ziua a debutat cu un frumos material prezentat in power-point, si anume repere ale vietii poetului, realizat de profesorul Ana-Maria Buruian. Dascalul Voicu-George Belei a rostit un scurt cuvant, o pledoarie, pentru nemurirea poeziei in contextul unui timp dominat de avansul tehnologiei informatiei, care pare sa destructureze adancul fiintei umane, saracind-o.

Cuvintele lui Caragiale sunt atat de actuale, avea sa spuna dascalul: Pe campul vast al publicisticii romane, pe care creste atata spanac des si abundent, a aparut, in sfarsit, zilele acestea si un copac

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »