Schimb de sefie la ISU Porolissum: Col. Ursente a predat drapelul de lupta, dupa o viata de militarie

Magazin Salajean 30 octombrie 2006 0

Schimb de sefie la ISU Porolissum: Col. Ursente a predat drapelul de lupta, dupa o viata de militarieMoment emotionant, vineri, in curtea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj, cu ocazia festivitatii de predare – primire a comenzii unitatii si a drapelului de lupta, de la colonelul Gheorghe Ursente, la colonelul Gheorghe Labo.

Festivitatea de vineri a marcat trecerea in rezerva, cu drept la pensie, a inspectorului sef colonel Ursente, care si-a incheiat, astfel, o cariera militara in slujba salvarii vietii omenesti si a bunurilor materiale, de peste 30 de ani.

Alaturi de col. Ursente, in acest moment festiv, au fost generalul de brigada Viorel Nemes, prim-adjunct al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, prefectul de Salaj – Andrei Todea, sefii Politiei si Jandarmeriei Salaj, Iosif Ghiurca si col. Florinel Budisan, alte oficialitati ai institutiilor deconcentrate din Salaj, precum si omologii col. Ursente de la Inspectoratele Satu Mare, Maramures, Cluj si Bihor.

Colonelul Gheorghe Ursente si-a inceput cariera militara in noiembrie 1970, ca militar in termen la Grupul de Pompieri Maramures. In perioada stagiului militar a fost recrutat si admis, in urma unui examen, la Scoala Militara de Ofiteri Activi Sibiu – arma Pompieri, pe care l-a absolvit cu gradul de locotenent, in august 1974. Imediat dupa absolvire, lt. Ursente a fost numit in functia de loctiitor comandant companie la Compania de Pompieri Brasov, dar dupa scurt timp a ajuns sa indeplineasca functia de comandant de pluton la Scoala de Subofiteri Pompieri Bucuresti.

Incepand cu anul 1975, Ursente a revenit in Salaj, intai pe o functie de loctiitor de comandant de companie, dupa care ca si comandant de companie la Compania de Pompieri Zalau. In 1979, datorita rezultatelor foarte bune obtinute in activitate, Ursente a fost promovat in functia de ofiter principal I la grup, functie similara cu cea de Sef de Stat Major. In perioada 1984 – 1986 a urmat cursurile Academiei Militare, dupa care a indeplinit atributiunile de loctiitor comandant, pana in 1989, cand a fost mutat in Valcea. Ursente a revenit in Salaj dupa 1990, ca Sef de Stat Major, functie pe care o indeplineste pana in iunie 2000.

A urmat o perioada de perfectionari si de cursuri postuniversitare, dupa care a primit comanda Grupului de Pompieri Porolissum Salaj. In 2004, cu ocazia fuzionarii cu serviciile de protectie civila, col. Ursente a fost numit inspector sef al ISU.

Pentru rezultatele foarte bune obtinute in activitatea sa, col. Ursente a fost recompensat anual cu sume in bani, solda de merit, multumiri, spor de 50 la suta pentru complexitatea muncii si cu Ordinul Meritul Militar clasa I.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »