Scandalul de la Ip, departe de a fi incheiat

Magazin Salajean 8 decembrie 2011 0

Scandalul de la Ip, departe de a fi incheiatPrimarul comunei Ip, Ioan Boer, a ajuns sa fie cercetat penal pentru infractiuni multiple dupa ce a pus ochii pe niste lacuri artificiale, aparute pe locul unei foste exploatatii miniere, unde edilul intentiona sa isi ridice o casa de vacanta. Potrivit procurorilor salajeni, ancheta desfasurata in acest caz a relevat ca, pentru a avea cel mai potrivit teren pentru constructie, primarul a conceput o ecuatie in care au ajuns sa fie implicate, printre altii, persoane din Zauan, Zauan Bai si Satu Mare.

Daca pana zilele trecute, primarul Ioan Boer era cercetat doar pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, Parchetul a extins acum cercetarile si a inceput urmarirea penala si pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Explicatia procurorilor pentru extinderea anchetei, dar si pentru prelungirea cu inca 30 de zile a masurilor preventive de a nu parasi localitatea si de a nu-si exercita functia de primar luate in cazul lui Ioan Boer este simpla: acesta a savarsit mai multe infractiuni, intr-un dosar care porneste de la Legea Fondului Funciar.

Este vorba de o reconstituire a dreptului de proprietate conform Legii Fondului Funciar pe pasunea care apartine Composesoratului din Ip

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »