Scandal si amenintari la Adapostul de Noapte din Zalau

Magazin Salajean 8 februarie 2010 0

Scandal si amenintari la Adapostul de Noapte din ZalauUn fost beneficiar in cadrul Adapostului de Noapte din Zalau acuza administratorul centrului social, precum si politistii comunitari, despre faptul ca, saptamana trecuta, joi, a fost batut de acestia. Mircea Lacatus, in varsta de 25 de ani, s-a prezentat, vineri, la redactie, sa ne arate urmele loviturilor si sa ne spuna ce s-a intamplat. Joi, in jurul orei 16, am fost la Adapostul de Noapte sa-mi iau hainele, dupa ce, cu o zi inainte, am fost dat afara de acolo. Iar pentru ca nu m-a lasat sa-mi iau hainele, am facut scandal. Atunci am fost lovit de administrator, de Daniel M., cu piciorul in burta si mi-a dat si o palma. Apoi a chemat politistii comunitari, care, dupa ce m-au bagat in biroul din adapost, m-au batut, mi-au dat cu piciorul in genunchi si mi-au dat o palma, ni s-a plans Mircea Lacatus.

Autoritatile infirma acest lucru, ba mai mult, ne-au prezentat o alta varianta a intamplarii, in urma careia, victima este chiar administratorul acuzat. Ieri dupa-amiaza, L.M., de 25 de ani, beneficiar in cadrul Adapostului de Noapte, a agresat fizic administratorul adapostului si a amenintat ca va distruge masinile angajatilor, motiv pentru care a fost solicitata prezenta agentilor comunitari. Acesta nu este la prima abatere de la Regulamentul de organizare si functionare al Centrului Social de Urgenta, el fiind cazat anterior la etajul III, etaj destinat beneficiarilor din fostele centre de plasament.

Pentru ca si-a amenintat un coleg cu cutitul, i-a fost sistat acest drept. Insa, din cauza temperaturilor scazute de afara, i s-a oferit, din nou, alternativa cazarii in adapost. Aici a continuat sa aiba un comportament recalcitrant, sa distruga bunuri si sa agreseze verbal angajatii, motiv pentru care a fost convocat la Comisia de Disciplina.

A refuzat sa manifeste o conduita conforma cu regulamentul, si, mai mult, a semnat un formular si a dat o declaratie pe proprie raspundere ca nu mai doreste sa beneficieze de serviciile oferite. S-a intors in Adapostul de Noapte urmatoarea zi, cand a avut loc incidentul mentionat la inceput, ne-a comunicat, vineri, Manuela Ghiurutan, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Zalau, institutie in administratia careia se afla Adapostul de Noapte.

Purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare Zalau, Lucian Trif, neaga, de asemenea, acuzatiile lui Mircea Lacatus. Am fost solicitati sa intervenim la Adapostul de Noapte pentru a aplana o altercatie intre o persoana si personalul Centrului Social de Urgenta. M. L., fiind in stare de ebrietate, a tulburat ordinea si linistea celor din adapost, de asemenea, a adus injurii si a amenintat persoanele prezente, a precizat Trif, adaugand ca astfel de probleme sunt frecvente la Adapostul de Noapte din Zalau, mai ales acum, in perioada de iarna, cand este supraaglomerat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »