Scandal la “Zilele Cetăţii Almaşu”

Mihaela Oprea 20 august 2012 1
Scandal la “Zilele Cetăţii Almaşu”

Doi fraţi din localitatea sălăjeană Almaşu, în vârstă de 20 şi 29 de ani, au stricat buna dispoziţie a localnicilor care au serbat duminică “Zilei Cetăţii”, după ce ameţiţi de alcool, cei doi au provocat scandal în rândul petrecăreţilor. Doar echipajele de jandarmi au reuşit să-i imobilizeze pe scandalagii.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Isaia Micle, a declarat că incidentul s-a petrecut duminică seara, în jurul orei 20, când echipajul de jandarmi care asigura măsurile de ordine publică în localitatea Almaşu, cu ocazia manifestărilor prilejuite de sărbătorirea „Zilei Cetăţii Almaşul” a intervenit pentru aplanarea unui scandal iscat între mai multe persoane. “Jandarmii prezenţi la faţa locului au constatat faptul că M.M., de 29 de ani, şi M.A., de 20 de ani, fraţi, ambii din localitatea Almaşu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, au provocat scandal, agresând şi ameninţând cu acte de violenţă alte persoane prezente la manifestări. Echipajele au intervenit prompt pentru aplanarea scandalului, demarând cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs faptele”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, cei doi fraţi au fost sancţionaţi contravenţional fiecare cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 61/91 pentru provocare de scandal în loc public.
Tot la finele săptămânii trecute, jandarmii sălăjeni au acţionat desfăşurat activităţi specifice în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă civică la manifestările culturale artistice ce s-au desfăşurat pe raza judeţului. Ca urmare a misiunilor executate, jandarmii au legitimat peste 70 de persoane şi au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, dintre care nouă persoane au primit avertismen, iar alte 15 amenzi în valoare totală de 4.300 de lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru încălcarea normelor referitoare la fapte ce aduc atingere ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru provocarea sau participarea la scandal în locuri publice, adresarea de injurii, expresii jignitoare şi ameninţări cu acte de violenţă, consum de alcool în locuri publice, tulburarea liniştii locatarilor prin producerea de zgomote.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. janos 18 august 2013 at 11:05 - Reply

    bravo jandarmilor

Lasa un Raspuns »