Scandal la “Festivalul Cepei” de la Pericei

Mihaela Oprea 17 septembrie 2012 0
Scandal la “Festivalul Cepei” de la Pericei

Doi tineri sălăjeni au fost “premiaţi” de jandarmi la “Festivalul Cepei” organizat la finalul săptămânii trecute, în localitatea Pericei. Ameţiţi de băutură, cei doi s-au luat la bătaie, fiind despărţiţi doar la intervenţia jandarmilor chemaţi în ajutor de ceilalţi petrecăreţi.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Isaia Micle, a declarat că evenimentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.30, la o terasă amplasată pe baza sportivă din localitatea Pericei. “Jandarmii au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului iscat între cei doi tineri aflaţi la o terasă amplasată pe baza sportivă din localitate. În urma verificărilor efectuate cu privire la împrejurările în care s-au produs faptele, aceştia au constatat că T.J., de 24 de ani, din Zalău, şi B.L., de 26 de ani, din Pericei, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii în contradictoriu, şi-au adresat înjurii şi s-au agresat fizic reciproc provocând scandal”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, scandalagiii au fost sancţionaţi contravenţional de jandarmi, tânărul de 24 de ani cu amendă în valoare de 500 de lei, iar cel de-al doilea cu amendă în valoare de 300 de lei, în conformitate cu Legea 61/1991 pentru provocare de scandal în loc public.
Numai la finele săptămânii trecute, jandarmii sălăjeni au constatat, în timpul acţiunilor şi misiunilor executate, 23 de fapte privind persoane care au tulburat ordinea şi liniştea publică, au provocat sau participat la scandal, au consumat băuturi alcoolice în locuri publice, au apelat la mila publicului fiind persoane apte de muncă sau au refuzat să se legitimeze la solicitarea organelor de ordine. Pentru faptele lor, 14 persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 5.100 de lei, iar nouă dintre acestea au fost sancţionate cu avertismente scrise.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »