Satul Hereclean implineste 595 de ani

Magazin Salajean 5 noiembrie 2010 0

Satul Hereclean implineste 595 de aniFiii satului Hereclean se pregatesc de aniversarea a 595 de ani de la atestarea documentara a localitatii. Pentru a marca acest eveniment, saptamana 8-14 noiembrie va fi dedicata manifestarilor culturale ce vor avea loc sub egida Hereclean 595.

Activitatile dedicate acestei sarbatori, organizate de catre Scoala Gimnaziala Hereclean, in parteneriat cu Parohia Ortodoxa Hereclean, Primaria Comunei Hereclean si Biblioteca Comunala, vor fi marcate de lansarea cartilor Hereclean 1415-2010 si Comuna Hereclean – societate si identitate, autori: preot Silviu Boha si profesor Claudiu Boha.

De asemenea, pentru Scoala Gimnaziala Hereclean, saptamana mentionata este declarata Saptamana Portilor Deschise, in cadrul careia vor fi organizate mai multe manifestari. Si anume, vor avea loc expozitii foto-documentare, de carte veche si documente, expozitii cu jucarii si obiecte vechi despre satul Hereclean, concursuri, o parada a portului popular, precum si jocuri sportive vechi.

In ultima zi a manifestarilor, duminica, 14 noiembrie, va avea loc un program artistic sustinut de catre elevii scolii, un parastas in memoria inaintasilor, precum si depuneri de coroane si flori la monumentul eroilor, activitatile avand loc la Biserica Nasterea Maicii Domnului din Hereclean.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »