Sase amenzi de 60.000 de lei pentru munca la negru

Magazin Salajean 23 februarie 2012 0

Sase patroni de firme din judetul Salaj au fost sanctionati, luna trecuta, cu amenzi in valoare totala de 60.000 de lei pentru ca nu au putut prezenta organelor de control documente care sa ateste ca lucratorii gasiti in sediul societatilor sunt angajati cu acte in regula.

Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Salaj, cele sase persoane au fost depistate in urma controalelor efectuate in luna ianuarie, la 141 de operatori economici din judet. In domeniul relatiilor de munca, au fost efectuate un numar de 141 de controale, ocazie cu care au fost identificate sase persoane care desfasurau activitatea fara forme legale de angajare. Agentii economici in cauza au fost sanctionati contraventional cu amenda, totalul lor fiind de 60.000 de lei. De asemenea, in cadrul acestor controale s-a recurs la sanctionarea unui angajator, cu amenda in valoare de 300 de lei, pentru nerespecatarea dispozitiilor legale privind garantarea in plata a salariului minim brut pe tara, a declarat purtatorul de cuvant al ITM Salaj, Mariana Pop.

Controalele desfasurate de inspectori, pe parcursul lunii trecute, au vizat si respectarea normelor din domeniul securitatii si sanatatii in munca. In total, au fost efectuate 57 de controale la societatile din judet, care au dus la constatarea mai multor deficiente. Astfel, un angajator a fost sanctionat cu amenda de 4.000 de lei pentru neasigurarea masurilor de securitate pentru prevenirea accidentarii lucratorilor. Consemnarea incorecta a instruirii in domeniu, in fisele individuale, lipsa documentelor obligatorii a fi prezente la punctul de lucru, neasigurarea materialelor pentru instruirea lucratorilor si neefectuarea controlului medical periodic au fost abateri pentru care agentii economici in cauza au fost sanctionati cu avertisment.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »