Sase accidente in week-end

Magazin Salajean 23 octombrie 2007 0

O persoana si-a pierdut viata, alta a suferit leziuni grave si alte cinci au fost ranite usor, in urma a sase accidente de circulatie care au avut loc pe drumurile salajene la sfarsitul saptamanii trecute.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, inspectorul Tincuta Dumuta, ne-a declarat ca vinovati de producerea evenimentelor rutiere se fac atat conducatorii auto, cat si pietonii.

Primul accident s-a produs in cursul dupa-amiezii de vineri, pe DE 58, in localitatea Barsau Mare, comuna Galgau. Mircea S., de 54 de ani, din Viseu de Sus, judetul Maramures, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, intr-o curba usoara la dreapta, a pierdut controlul volanului, intrand in sant. In urma impactului, conducatorul auto a suferit leziuni usoare.

In cursul zilei de sambata au avut loc trei accidente de circulatie, in urma carora trei persoane au fost ranite usor. Primul dintre ele s-a produs pe DC 110, in localitatea Carastelec, unde Robert S., de 19 ani, din Simleu Silvaniei, in timp ce conducea autoturismul proprietate personala, a accidentat usor o femeie care se deplasa pe partea dreapta in directia sa de mers, neutilizand trotuarul.

La distanta de cateva ore, in orasul Simleu Silvaniei a avut loc cel de-al doilea eveniment rutier de sambata. Ioan P., de 33 de ani, in timp ce conducea autoturismul proprietate personala, a accidentat usor un minor de 7 ani, care a traversat strada prin loc nepermis si fara sa se asigure.

Cel de-al treilea accident a avut loc in comuna Maeriste, in jurul orei 17.40, cand Sorin Dan M., de 32 de ani, din Oradea, s-a angajat in depasirea unui microbus in momentul in care acesta din urma efectua virajul spre stanga. Cele doua autovehicule au intrat in coliziune laterala, iar in urma impactului doua persoane din autoturisme au suferit leziuni usoare.

Nici ziua de duminica nu a stat mai bine la capitolul accidente, primul accident producandu-se pe DC 7, intre localitatile Guruslau si Diosod. Viteza neadaptata la conditiile de drum a fost cauza producerii unui grav accident de circulatie, in urma caruia un conducator auto si-a pierdut viata, iar alte trei persoane au fost ranite usor. Vasile N., de 31 de ani, din Jina, judetul Sibiu, conducea autoutilitara proprietate personala, cand, din cauza vitezei neadaptate la conditiile de drum, intr-o curba usoara, a pierdut controlul volanuluirasturnandu-se pe carosabil. In urma impactului, conducatorul auto si-a pierdut viata, iar alti trei pasageri au fost accidentati usor, a afirmat inspectorul Dumuta.

Neadaptarea vitezei la conditiile de drum a fost cauza unui alt accident produs tot in ziua de duminica, 21 octombrie. B. Imre, de 35 de ani, din Cluj Napoca, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum a intrat pe contrasens si a acrosat un alt autoturism condus regulamentar de Maria K. din municipiul Carei. O minora de 11 ani, pasagera in autoturismul care a provocat accidentul, a suferit leziuni usoare, a conchis inspectorul Tincuta Dumuta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »